NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne priče35-godišnjak preminuo od pića za koje svi misle da je bezazleno

35-godišnjak preminuo od pića za koje svi misle da je bezazleno

35-godišnji muškarac je preminuo od prevelike količine energetskog pića koje je svakodnevno kombinirao s kavom.

Shani Clarke promatrala je kako njezin 35-godišnji sin Michael Clarke čisti svoj kamion, kada je opazila njegovu veliku zbirku energetskih pića.

Izrazila je svoju zabrinutost, no on se na to nije obazirao i to je bio kraj njihovog razgovora.

Nekoliko tjedana kasnije Michaela su pronašli polegnutog u svom vozilu. Pretrpio je snažan srčani udar. Liječnici su kasnije ustanovili da je srčani udar uzrokovan otrovanjem kofeinom.

Slomljena Shani je na Facebooku napisala: „Ne mogu vam opisati bol koju trenutno osjećam; moje srce je ranjeno. Plakala sam i plakala. Čistio je svoj kamion i ugledala sam velike limenke energetskih pića, na što sam rekla: „Nadam se da ne piješ previše tih pića odjednom“.

Na to je on samo slegnuo ramenima kao da majka ništa ne zna. U tom trenutku nisam više razmišljala o tome“.

Prije smrti požalio se na lošu probavu

Nakon smrti njezinog sina u siječnju 2014., Shani je počela spajati slagalicu. U razgovoru za ABC vijesti Shani je otkrila da se, nedugo nakon što je preminuo, njezin sin požalio na lošu probavu.“, rekla je.

Foto: Faithpanda.com

Shani je isto tako primijetila da bi Michael kupio pakiranje od po četiri Mother energetskih pića, od kojih jedno sadrži 160 miligrama kofeina (ne preporučuje se unos više od 400 miligrama kofeina dnevno). Michael bi isto tako, po povratku kući, pio nekoliko šalica kave.

VIDI OVO: Jesu li energetska pića dobra ili loša za naše zdravlje? Ovo svi trebaju znati

U namjeri da podigne svjesnost i da nauči druge o opasnostima kofeina nakon smrti svoga sina, Shani je kreirala Facebook skupinu: „Svjesnost o smrti uzrokovanoj toksičnosti kofeina“.

Premda je Michael umro prije gotovo šest godina, Shani i dalje posvećeno radi, ne bi li informirala ljude o toksičnosti kofeina.

Nemojte miješati energetska pića s drugim proizvodima s kofeinom

2018. razgovarala je sa ženom koja je svakodnevno pila Red Bull.

„Stvari se uvijek dogode s razlogom. Boljela su me leđa, stoga je kod mene došla gospođa koja pere psa. Naravno, dotaknule smo temu kofeina i BAM: ona pije Red Bull svaki dan!

Dugo smo razgovarale, nakon čega sam joj dala posjetnice za pridruživanje skupini o toksičnosti kofeina, kako bi dobila pomoć.

Sama je pomišljala na to da prestane, danas sam joj dala dobar razlog za to. Još jedna osoba na popisu osoba poput Michaela Clarkea, kojoj ste pomogli“, objavila je Shani prošle godine.

Molim vas da budete na oprezu kada konzumirate kofein. Nemojte miješati energetska pića s drugim proizvodima s kofeinom i ako vam je loše odmah ih prestanite koristiti.

Ne zaboravite podijeliti ovu priču, kako bi i ostali vidjeli potencijalne opasnosti od konzumiranja previše kofeina.