4 glavna krivca zašto se debljate, a vjerojatno ih niste svjesni

Tvrdite da ništa ne jedete, a kilogrami vam se gomilaju? Vjerovali ili ne, moguće je da vaš životni stil ima veliki utjecaj na vašu kilažu. Ovo su četiri glavna krivca zašto se debljate!

Jedete dok vas ne zaboli trbuh!

Ako ti je nešto fino, nije ti problem pojesti i dva čak i tri tanjura hrane. To je sasvim pogrešno, trebamo jesti tek da utažimo glad, a ne do trenutka kad više ne možemo disati od pretrpanog želudca. I još nešto: jedite polako, jer vašem mozgu treba deset do dvadeset minuta da shvati kako više niste gladni.

Grickate pred tv ekranom

Gledate neku zanimljivu seriju, usput se dopisujete s frendovima na Faceu i onda shvatite da ste pojeli cijelu vrećicu čipsa, a da to niste niti primijetili.

PROČITAJTE: 10 namirnica koje trebate jesti ako želite smršaviti

Vaš mozak ne može shvatiti kako vam je dosta hrane ako je usredotočen na druge stvari, poput tv serije. Dakle, nemojte jesti usput, već uvijek sjednite za stol i pojedite onoliko koliko vam  je potrebno.

Preskačete doručak!

Doručak je ono što pokreće metabolizam,odnosno potrošnju energije. Istraživanja pokazuju da osobe koje doručkuju nisu toliko sklone debljanju. Ako kvalitetno doručkujete, nikada nećete biti toliko gladni za ručak.

Premalo spavate!

Sjeti se kad ste posljednji put legli prije deset sati? Istraživanja pokazuju da ljudi koji malo spavaju imaju sklonost debljanju. Naime, kada ste neispavani, vaše tijelo misli da ste gladni, čak i onda kada niste. Dakle, pokušajte spavati barem sedam sati, nakon 16 sati nemoj piti ništa s kofeinom, a prije odlaska u krevet isključite TV, radio, mobitel, laptop.

IZVOR:Novi.ba