4 načina kako se suočiti s novom godinom bez straha

Božja riječ nam donosi utješno obećanje, zajedno s pronicljivom zapovijedi dok se suočavamo s novom godinom: “U življenju ne budite srebroljupci, zadovoljni onim što imate! Ta on je rekao: ‘Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti.’ Zato možemo pouzdano reći: ‘Gospodin mi je pomoćnik, ja ne strahujem: što mi tko može?'” (Hebrejima 13,5-6)

U ovoj nadolazećoj godini možemo biti bez straha ako primjenjujemo ove četiri nevjerojatno prekrasne istine u našim životima i ukorijenimo ih duboko u naša srca.

  1. Zadovoljstvo Njegova pružanja

Zadovoljstvo nije dobiti ono što želite, nego željeti ono što već imate. Prva poslanica Timoteju 6,6-8 kaže: “Pa i jest dobitak velik pobožnost, zadovoljna onim što ima! Ta ništa nismo donijeli na svijet te iz njega ništa ni iznijeti ne možemo! Imamo li dakle hranu i odjeću, zadovoljimo se time.” Ako znate Isusa Krista, vi imate zadovoljstvo. Ako imate odjeću za nositi, nešto za jesti, i Isusa Krista u vašem srcu, vi ste bogati!

Znate li zašto imamo strah? Zbog toga jer mislimo da naše potrebe ili potrebe nekoga koga volimo neće biti ispunjene. Ili se bojimo da će nam ono što ispunjava naše potrebe biti oduzeto. Najdublja potreba vašeg srca može biti ispunjena samo u Gospodinu Isusu Kristu.

  1. Društvo Njegove prisutnosti

Ne znam s čime ću se suočiti u novoj godini. No postoji jedna stvar koju znam, On me nikada neće napustiti. Jeste li vi dijete Božje? Ni vas nikada neće napustiti. Nije li to divno!

Zbog čega još bi mogli strahovati u novoj godini? Zbog toga jer se bojimo da ćemo biti suočeni s nečim što ne razumijemo, te da ćemo se s tim morati suočiti sami.

Kada Božja Riječ obećava da nas Bog nikada neće napustiti, to doslovno znači da nas On nikada neće napustiti. On neće odustati od vas. Moramo se naviknuti na Božju prisutnost ove godine. Kada vrag dođe i pokuca na vrata vašeg srca, možete jednostavno reći: “Isuse, molim te, odgovori onome na vratima.”

  1. Povjerenje u Njegovo obećanje

Usredotočit ćemo se na malu rečenicu u stihu Hebrejima: “On bijaše rekao.” Obećanje nije bolje od onoga koji ga je dao. Tko je rekao: “Nikada te neću ostaviti niti od tebe odstupiti.”?  To je bio svemogući, sveznajući, sveprisutni Bog. To je povjerenje u Njegovo obećanje.

U ovoj novoj godini, kada kažete: “Gospode, ja jednostavno nemam snage.” Svemogući Bog će odgovoriti: “Nikada te neću ostaviti niti od tebe odstupiti.” Kada kažete: “Bože, bojim se onoga što će se dogoditi.”, svemogući Bog odgovara: “Nikada te neću ostaviti niti od tebe odstupiti.” A kada kažete: “Bože, ne znam što mi je činiti.”, svemogući Bog će odgovoriti: “Nikada te neću ostaviti niti od tebe odstupiti.” On sam to reče.

  1. Udobnost Njegove zaštite

U Hebrejima 13,6 obećaje: “Gospodin mi je pomoćnik, ja ne strahujem: što mi tko može?” Sada, stavite to sa stihom 5: “On bijaše rekao.”

Kao što sam rekao ranije, ne znam kroz što ćete prolaziti u ovoj godini. Ali znam da hrabro možete reći: “Gospodin mi je pomoćnik, i ja ne strahujem zbog onoga što mi čovjek može učiniti.” Kada pronađete zadovoljstvo, društvo i povjerenje u Isusa, tada ćete pronaći i utjehu i hrabrost u Isusu.

Autor: Adrian Rogers; Prijevod: Blaženka Š.