NaslovnicaŽivot4 promjene koje možete učiniti danas za vaše bolje sutra

4 promjene koje možete učiniti danas za vaše bolje sutra

Brine vas što bi se sutra moglo dogoditi? Ove 4 promjene možete danas učiniti za vaše bolje sutra.

U Mateju 11, 28-30 Isus obećava da će vas odmoriti kada dođete k njemu i uvjerava vas da život s njim može biti lak unatoč izazovima s kojima se suočavate. To je zato što će Isus nositi vaše terete, osnažiti vas i dati vam mir koji vam je potreban dok mu vjerujete iz dana u dan.

4 promjene koje možete učiniti danas za vaše bolje sutra

Život je stresan, ali ako napravite ključne promjene u odnosu s Bogom i ljudima, možete pronaći snagu da doživite bolje sutra. Uvođenjem ovih jednostavnih promjena u svoj život, možete pronaći svježu snagu za svaki novi dan!

1. Pretvorite svoje brige u molitve

Ne možete spriječiti brige da uđu u vaš um – ali kada se pojave, možete odlučiti prepustiti ih Bogu moleći se za njih. Ne dopustite da vaše brige prerastu u tjeskobu koja vam otežava život. Umjesto da razmišljate o onome što vas brine, zamolite Boga da vam pomogne u svakoj konkretnoj situaciji čim primijetite da se počinjete brinuti.

Stvorite naviku brzog pretvaranja svojih briga u molitve tijekom svakog dana. Oslobodite se briga što je češće moguće jednostavnim traženjem od Boga da vam pomogne.

Filipljanima 4, 6-7 otkriva da kada molite, Bog će vam dati snažan mir: “Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu.”

Kroz molitvu pozivate Boga da djeluje u svakoj situaciji koja vas se tiče. Bog može učiniti daleko više od vas u svim okolnostima.

2. Otpustite sve negativnosti

Život je težak kada se držite negativnosti. Efežanima 4, 31 savjetuje otpuštanje negativnosti: “Daleko od vas svaka gorčina, i srdžba, i gnjev, i vika, i hula sa svom opakošću!” Otpuštanje negativnih poruka s kojima se susrećete u palom svijetu oslobađa vas da iskusite Božju dobrotu.

PROČITAJTE: Ogovaranje, klevetanje i šaputanje: Što Biblija govori o ovim grijesima?

3. Prihvatite oprost

Ne dopustite da vas pritisne sram ili gorčina. Prihvaćanjem Božjeg oprosta i opraštanjem drugima kao što Bog oprašta vama, možete uživati ​​u slobodi življenja u Božjoj milosti.

Redovito ispovijedajte svoje grijehe Bogu, pokajte se za njih – okrećući se od njih i prihvaćajući oproštenje koje vam Bog daje. Krenite naprijed s pouzdanjem, vjerujući da vas Bog neće osuditi jer je dao obećanje:

“A ja, ja radi sebe opačine tvoje brišem i grijeha se tvojih ne spominjem.” (Izaija 43, 25)

Oslobodite se svih zamjerki koje gajite prema drugim ljudima koji su vas povrijedili. Kološanima 3, 13 opominje: “Podnosite jedni druge praštajući ako tko ima protiv koga kakvu pritužbu! Kao što je Gospodin vama oprostio, tako i vi!” Oprosti kao što je Gospodin tebi oprostio.” Možete vjerovati da će Bog donijeti pravdu u svakoj nepravednoj situaciji, tako da ne morate nositi teret pokušavanja da to učinite sami.

Traženje oprosta i opraštanje drugima donosi duboko iscjeljenje od boli i omogućuje vam da iskusite mir i cjelovitost koji proizlaze iz pomirenja s Bogom.

4. Budite slobodni u komunikaciji s Bogom

Komunikacija s Bogom trebala bi biti izvor radosti, a ne stresa. Dopustite sebi slobodu komuniciranja s Bogom kako god želite. Bog vam je uvijek dostupan, bez obzira na to kako komunicirate s njim. Ne morate se brinuti oko pridržavanja bilo kakvih posebnih pravila ili smjernica za molitvu. Biblija u 2. Korinćanima 3, 17 otkriva da “gdje je Duh Gospodnji, ondje je sloboda”. To znači da možete pristupiti Bogu slobodno, bez ikakvih ograničenja.

Možete s pouzdanjem doći Bogu sa svojim zahtjevima, znajući da je milosrdan i milostiv i da će vam pomoći. Ne postoji pravi ili pogrešan način komunikacije s Bogom. Najvažnije je biti otvoren i iskren s Bogom, čitati i izvršavati ono što vam govori Njegova Riječ.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare