DUHOVNO ĆE VAS PODIĆI: 5 biblijskih stihova koje bi svaki kršćanin trebao naučiti napamet

Nadam se da ćete se potruditi zapamtiti ove stihove te da ćete ih se uvijek sjetiti u pravo vrijeme kada su vam potrebni, a to vrijeme će sigurno doći.

2. Korinćanima 9,8 „A Bog je uzmožan učiniti da vam svaka milost obiluje, da u svemu svagda imate svega dostatno i obilujete za svako dobro djelo.“

Pročitajte ovo ponovno, jer kaže da je Bog, bez sumnje, u stanju učiniti da svaka milost obiluje kako bismo vi i ja imali svega dostatno, ne sve što želimo, već u svako doba sve što nam je potrebno, bilo ono dobro ili  loše,  tako da možemo obilovati za svako dobro djelo koje Bog želi da učinimo (Efežanima 2,10). Kako je dobro znati da je Bog toliko dobar!

Psalam 27,4 „Jedno išćem od Gospoda, samo ovo tražim: da prebivam u domu Gospodnjemu sve dane života svojega, da gledam krasotu Gospodnju i razmišljam u Hramu njegovu.“

Možete li si u glavi stvoriti sliku ovog velikog dana koji (uskoro) dolazi? Živjet ćemo u kući Božjoj u sve dane naših života, što za nas koji smo nanovorođeni znači čitavu vječnost. Onda ćemo moći zauvijek gledati Gospodinovu veličanstvenu ljepotu. Ako pročitate Otkrivenje 21 i 22, možete vidjeti kako je nevjerojatna budućnost koju imaju vjernici u Kristu. To je jednostavno neopisivo. Nije ni čudo da je apostol Ivan imao poteškoća opisati ih.

Matej 11,28 „Dođite k meni, svi vi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti.“

S vremena na vrijeme, težina svijeta čini se nesnosnom. Tko među nama nije periodično preopterećen i ne treba tražiti svoj odmor u Njemu? Ja se umorim tako često. Ne u smislu da mi je muka od toga što radim, već me sam rad zna izmoriti. Međutim, Isus nam je obećao odmor. On nam govori „Uzmite jaram moj na sebe i naučite od mene jer sam krotka i ponizna srca. I naći ćete spokoj dušama svojim. Jer jaram je moj blag i breme moje lako.“ (Matej 11,29-20). Ja ga tako trebam.

Izaija 40,28b-31 „Vječni Bog, Gospod, Stvoritelj krajeva zemaljskih, nije se umorio niti je iznemogao. Njegov je razbor nedokučiv. Umornomu snagu daje, a nejakima krjepkost uvećava. I momci se umore i smalakšu, i mladići sustaju sveudilj. Ali koji čekaju na Gospoda, snaga im se obnavlja; podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne malakšu, hode i ne umaraju se.“

Koliko često nam dodija činiti dobro? Bog obećava moć kojom će povećati snagu onih koji nemaju moć, onih koji su klonuli, umorni i iscrpljeni. On će obnoviti njihovu snagu. Onda možemo trčati i ne posustati, hodati i putem ne klonuti. Kakvo divno ohrabrenje iscrpljenoj, umornoj duši.
Psalam 126,5-6 „Oni koji siju u suzama, žet će u pjesmi. Tko je išao hodeći

i plačući, noseći sjeme sjetveno, doći će dolazeći u pjesmi, noseći snoplje svoje.“ Imam mladog prijatelja koji voli svjedočiti izgubljenima, ali stalno je odbijen. On ima tako nježno srce da plače za izgubljenima, ali ovi stihovi govore da će jednoga dana žeti u radosti ono što je posijao u suzama. Nesumnjivo, on će se jednoga dana radovati i nikada više neće plakati, jer Bog obećava da će izbrisati svaku našu suzu (Otkrivenje 21,4), a ono što je Bog izbriše ostaje izbrisano!

NAJNOVIJE!