NE BOJTE SE, JA SAM S VAMA: 5 načina kako s Bogom imati bolju budućnost

Bog nam govori: Ne bojte se, ja sam s vama. To je njegov obećanje koje On uvijek ispunjava.

Sve prepustite Bogu

Svaki čovjek vjeruje u bolju budućnost. No ta budućnost nikako neće moći doći ako je tisućama lanaca vezan za prošlost. Bilo da se radi o nekim odnosima, situacijama ili stvarima iz prošlosti koji vam donose teška i bolna sjećanja jednostavno ih predajte Bogu, i oslobodite ih se.

Nadajte se boljoj budućnosti

Čovjek koji se nada ima silnu moć u svojim rukama. Bog nam govori: Ne bojte se, ja sam s vama. Svijest da je Bog s nama pomaže nam da ispustimo iz ruke ono što nas nije vrijedno jer znamo da je Bog za nas namijenio nešto mnogo bolje. To je njegov obećanje koje On uvijek ispunja.

Okrenite novu stranicu u životu

Svako od nas piše knjigu svoga života. Ima tu mnogo lijepih iskustva kojima se uvijek vraćamo ali i mnogo bolnih iskustava od kojih bismo željeli pobijeći. Prošlost kakva jest – gotova je. Sve što možemo napraviti jest okrenuti novu stranicu i započeti pisati novu priču s Bogom.

Tražite od drugih da vam pomogunu

Imati prijatelja je najveća dragocijenost u životu. Kolika je njegova vrijednost otkrijemo tek u životnim olujama kada vidimo koliko nam je potreban nečiji oslonac i ohrabrenje. Iako je Bog najbolji prijatelj, i čovjek koji je vjeran i odan zlata vrijedi u teškim situacijama.

Postavite nove ciljeve

Čovjekov život postaje lutanje ukoliko nema ciljeva. Ciljevi su ono što našu svakodnevicu upravlja prema nekom smislu, nečemu zašto se vrijedi boriti i živjeti. Postavite ciljeve, oni će vam biti putokaz kamo trebate ići, a onda ćete i zaboraviti ono što je bilo. Samo s Bogom u novo sutra.

Autor: Mario Žuvela; Izvor: Duhovnost.net