5 najčešćih razloga zbog kojih se brakovi raspadaju

Vjerujem da je priprema jedan od najboljih načina kako bi se neuspjeli brak spriječio. Iz tog razloga, Cheryl i ja smo proveli mnogo godina u službi predbračnog savjetovanja.

Ako par zna koje su uobičajene borbe koje većina brakova iskusi, manje je vjerojatno da će dići ruke kada se njihov brak susretne s istim problemima, i nadamo se da će biti spremni potražiti pomoć. Oni neće biti iznenađeni kada se pojave teškoće u braku.

Po mom iskustvu, postoji nekoliko vodećih uzroka bračnog neuspjeha. Zanimljivo, taj isti popis je često ono što nas sprječava da imamo uspješne brakove.

Vodeći uzroci neuspjeha u braku (po mom iskustvu) su:

Dosada – Parovi prestaju sanjati, učiti i istraživati zajedno. Često ih užurbanost života odvraća od tog da se jednostavno zabavljaju.

Komunikacija – Nerazumijevanje razlika između muškaraca i žena, te različitih načina na koje jedni i drugi komuniciraju, izaziva sukobe i nesporazume koji mogu donijeti ogromne probleme u odnosu.

Novac – Svima nam treba novac da preživimo. Kada par, ili jedno od njih, stalno želi više novaca, to često u vezu donosi stres, isto kao i njegov nedostatak. Novac je glavni uzrok rasprave, pogotovo kada par nema plan kako trošiti novac.

Vanjski faktori – Bilo da je to posao, hobiji, prijatelji, rođaci, ili čak djeca, parovi često dopuste da nešto ili netko dođe između njih, i odvuče pažnju jedno od drugoga. Brak postaje sekundaran u odnosu na ove vanjske faktore.

Tragedija – I najboljim brakovima je teško oporaviti se nakon tragedije. No, ovo je posebno teško brakovima koji već imaju poteškoća.

Postoje i drugi razlozi zbog kojih brakovi ne uspijevaju, ali kad se počnu ispitivati uzroci raspada braka, mnogo puta će biti ustanovljeno da je krivac jedan od ovih glavnih uzroka.

Ako osjećate da vam je brak u opasnosti, ili ako jedan od ovih uzroka trenutno donosi stres u vašem braku, ne čekajte trenutak da jedan od supružnika bude spreman za razvod. Potražite pomoć odmah. Zaštitite svoj brak.

Autor: Ron Edmondson; Prijevod: Aleksandar J.

NAJNOVIJE!