5 razloga zbog kojih privlačite krive muškarce

Drage djevojke, ovo su razlozi zašto privlačite krive muškarce!

Upravo ste prekinuli s drugom osobom

Moguće je da ste upravo prekinuli s nekim i tražite utjehu, a da to ni ne znate. Jeste li si uzeli vremena za zacjeljivanje? Ponovno uskakanje u vezu kako biste zaboravili na prekid je jako loša ideja, a ujedno se protivi Bibliji.

„A svrh svega, čuvaj svoje srce, jer iz njega izvire život.“ (Izreke 4,23).

Jeste li ikada čuli za osobe koje neprestano idu na spojeve? Takve osobe mrze biti same tako da idu od veze do veze kako bi mogli reći da su zapravo u vezi.

Neki smatraju da će novom vezom pokazati da su prebrodili staru vezu. To nije istina. Jedina stvar koja je jasna je ta da zapravo loše postupate.

Ne postavljate granice

Kao samci i kršćani, važno je da postavimo određene granice prije ulaska u vezu. U suprotnom smo suočeni s kušnjom, nepoštivanjem, a ponekad prekršimo vlastita uvjerenja i stavove. Počinje ovako… prvo popustimo samo malo, ona još više, a nakon toga pregazimo sve svoje stavove.

„Umrtvite dakle udove svoje zemaljske: bludnost, nečistoću, strasti, zlu požudu i pohlepu – to idolopoklonstvo!“ (Kološanima 3,5).

Ako netko previše traži od vas u vezi, nemojte se osjećati da im morate udovoljiti kako biste ih zadržali. Jasno izrazite svoje stavove i napustite tu vezu ili učinite što god morate kako biste ostali unutar svojih granica.

Mislite da ga možete promijeniti

Odmah primijetite određene probleme, možda čak i na prvom spoju, no mislite da ćete ga uz malo truda i potpore uspjeti promijeniti.

„Druži se s mudrima, i postat ćeš mudar, a tko se drži bezumnika, postaje opak“ (Izreke 13,20).

Ovo je još jedna neprijateljev trik. On vam šalje krivotvorena dobra kako bi vas odvratio od Boga. Nemojte pogriješiti i pokušati biti s nekim za koga znate da vam ne odgovara.

Vaši prioriteti nisu usustavljeni

Sasvim je u redu željeti brak i ljubav. Nema ništa loše u tome. No, budimo iskreni… Provodite li više vremena tražeći muškarca za brak nego tražeći Krista?

„Dječice, klonite se idola!“ (1. Ivanova 5,21).

Ako je to istina, vrijeme je da posložite svoje prioritete. Kada to učinite, Bog će sve staviti na mjesto. On mora biti broj 1 u vašem životu i srcu. Biblija nas upozorava da je Bog ljubomoran. Nitko ne treba biti ispred Njega (Izlazak 20,3-6).

Vaša molitva je slaba

Jeste li predali Bogu želje svoga srca? Ključna riječ je predati. Ovo znači da ne morate pokušavati biti u vezi sa svakim muškarcem kojeg upoznate.

„I ovo je pouzdanje koje imamo u njega: ako što ištemo po volji njegovoj, uslišava nas. I znamo li da nas uslišava u svemu što ištemo, znamo da već imamo što smo od njega iskali“ (1. Ivanova 5,14-15).

Molite za to i vjerujte Bogu da će usmjeriti stvari prema Svojoj volji. Možda se to neće dogoditi sa osobom s kojom želite, ali znajte da, ako je to Božja volja, dogodit će se s osobom i u vrijeme kada se mora dogoditi.

Izvor: Theprayingwoman.com; Prijevod: Ida U.