7 načina kako na brzinu poboljšati psihičko zdravlje

Jeste li znali da vitamin B12 može pomoći da se izvučete iz deperesije? Ili da je lavandino ulje toliko zdravo? Donosimo sedam načina kako da na brzinu poboljšate svoje mentalno zdravlje.

1. Hodajte na svježem zraku.

Premda je vježbanje od velike koristi za vaše mentalno zdravlje, šetanje na zraku ima još veće prednosti. Studije potvđuju da šetnja pomaže da se osjećate vitalnije i zadovoljnije.

2. Uzimajte vitamin B12.

Studije potvrđuju kako nedostatak vitamina B12 vodi depresiji, anksioznosti, paranoji i ostalim bolestima. Jedite hranu bogatu vitaminom B12: jaja, piletinu i mliječne proizvode.

3. Zapišite jednostavne ciljeve.

Postavite si ciljeve kojih ćete se pridržavati, a jednogm kada ih ispunite, nagradite se!

4. Slušajte laganu, opuštajuću glazbu.

Brojna istraživanja su potvrdila da slušanje klasične glazbe opušta um i oslobađa od anksioznosti. Ako ne volite klasiku, slušajte nešto drugo – jednostavno i opuštajuće.

5. Koristite lavandino ulje.

Stavite na jastuk lavandinog ulja. Ono može utjecati na kvalitetu vašeg sna te vam pomoći u borbi s nesanicom.

6. Potrošite novac na drugu osobu.

”Blaženije je davati nego primati”, kaže Isus. Istraživanja potvrđuju da nas kupovina za nekoga drugoga čini puno sretnijima.

7. Molite se.

Najbitnije na kraju – bez prestanka molite (1 Sol 5,17). Bez obzira kroz što prolazili, nikada ne smijete zaboraviti moliti se. Neka vaš dan bude ispunjen jednostavnim rečenicama s kojima ćete održavati neprestanu komunikaciju s Bogom. Ono će donijeti mir u vaš život.

NAJNOVIJE!