NaslovnicaŽivot8 duhovnih savjeta za mentalnu i emocionalnu stabilnost

8 duhovnih savjeta za mentalnu i emocionalnu stabilnost

Koje odgovore Bog daje onima koji imaju mentalne i emocionalne probleme?

»Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.« (Mt 11,28-30)

”Dakle: preostaje neki subotnji počinak narodu Božjemu! 10Zaista, tko uđe u njegov počinak, počinuo je od djela svojih kao ono i Bog od svojih. 11Pohitimo dakle ući u taj Počinak da nitko ne padne po uzoru na takvu nepokornost.” (Heb 4,9-11)

”… čiji je značaj čvrst, koji čuva mir jer se u te uzda.” (Iz 26,3)

”Koji tvoj zakon ljube, velik mir uživaju, ni o što se oni ne spotiču.” (Ps 119,165)

”Jer iako živimo u tijelu, ne vojujemo po tijelu. Ta oružje našega vojevanja nije tjelesno, nego božanski snažno za rušenje utvrda. Obaramo mudrovanja i svaku oholost koja se podiže protiv spoznanja Boga i zarobljujemo svaki um na pokornost Kristu.” (2 Kor 10,3-5)

”Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.” (2 Tim 1,7)

”A Bog nade napunio vas svakom radošću i mirom u vjeri da izobilujete u nadi snagom Duha Svetoga.” (Rim 15,13)

”Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu.Uostalom, braćo, što je god istinito, što god časno, što god pravedno, što god čisto, što god ljubazno, što god hvalevrijedno; je li što krepost, je li što pohvala – to nek vam je na srcu!” (Fil 4,6-8)