Oslobađujuće rješenje za vaše brige

Pretpostavimo da imamo problem zbog kojeg se moj želudac grči od neprestane brige. Prijatelji i obitelj pokušavaju biti puni razumijevanja, ali nakon nekog vremena im dosadi moje iskaljivanje na njima. Ja sam tako usredotočen na ovaj problem da imam osjećaj kao da nosim težak teret na svojim leđima.

Gospodin nudi oslobađajuću alternativu: „Povjeri Jahvi svu svoju brigu, i on će te pokrijepiti“ (Psalmi 55,23). Iako On ne briše probleme koji napadaju ovaj život, On nas štiti od težine brige tako što našu situaciju uzima u Svoje ruke. 

VIDI OVO: PREDAJ SVE PROBLEME BOGU: On ti želi dati mir koji nadilazi svaki razum

No, poziv na miran život je nemoguć bez povjerenja u Boga. To povjerenje gradi se kroz vezu s Njim – molitvom kroz iskušenja i trijumfe, traženjem Njegovog vodstva i testiranjem Njegove Riječi kako bismo vidjeli da je istinita i praktična za život. 

Kada smo iskusili Božju vjernost i vjerujemo da će On nastaviti djelovati u ime Svojih sljedbenika (Izaija 64,4), tada je mir moguć. Zapravo, mir nije samo moguć, nego je i obećan vjerniku koji vjeruje u Njega (Filipljanima 4,6-7). No neprestani mir nije trenutan; njega se kultivira kroz neprestanu vezu s Gospodinom. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!