Ako ikada osjećate da ste nebitni i da Bogu nije stalo do vas, ovo trebate pročitati

„On ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao. Kako nam onda s njim neće i sve darovati?“ (Rimljanima 8,32)

Ako ikada osjećate da ste toliko beznačajni da Bogu nije stalo do vas ili da ne želi čuti vaše molitve, ohrabrit će vas stih iz Rimljanima 8,32.

Taj stih vas uvjerava da vas vaš nebeski Otac voli bezuvjetno. Ništa mu nije toliko dragocjeno da to ne bi htio dati za vaše spasenje. Kada je Otac dao svog dragocjenog Sina kako bi vas spasio, jednom zauvijek je dokazao da je Njegova ljubav bezgranična.

Apostol Pavao je zaključio da ako Bog nije poštedio svoga vlastitog Sina i time vam osigurao spasenje, kako vam onda ne bi dragovoljno dao sve ostalo što mu je na raspolaganju i pobrinuo se za vas? Žrtvovao je toliko mnogo kako bi nam dao vječni život da bez brige možemo imati sigurnost znajući da nam također želi dati život u izobilju (Ivan 10,10).

U svjetlu onoga što je Bog učinio za nas na križu, ne bismo li trebali pristupati prijestolju milosti s pouzdanjem? Božji odgovor na naše molitve ne temelji se na našoj vrijednosti, već na Njegovoj ljubavi i milosti. Naše pouzdanje u molitvi ne dolazi od onoga tko mi jesmo, već od onoga tko On jest. Ništa što bismo od Njega mogli tražiti ne može se nikada usporediti sa cijenom koju je platio za nas na križu.

Kako je divno znati da nas Bog toliko voli! Možemo živjeti s pouzdanjem i očekivanjem da je svemogući Bog spreman ne samo dati nam vječni život, već također da taj život iskusimo u potpunosti!

„Ja dođoh da život imaju, i da ga imaju u izobilju“ (Ivan 10,10).

Priredila i prevela: Vesna L.

NAJNOVIJE!