Ako se trenutno nalaziš u tami

Ako se trenutno nalaziš u “tami” zbog nevolja i problema, ovo su riječi za tebe. Nisi jedini koji to proživljavaš.

…ti, utočište moje, u dan nesretni (Jeremija 17,17).

Put kršćanina nije uvijek obasjan žarkim sunčevim sjajem; postoje razdoblja tame i oluje. Božja riječ, uistinu, kaže: Njezini su putovi, putovi miline i sve su njezine staze pune spokoja (Mudre izreke 3,17).

Velika je istina da kršćanska vjera treba čovjeku dati sreću dolje i blaženstvo gore. Iako su iskustva pravednika kao svjetlost svanuća, koja je sve jasnija do potpunog dana (Mudre izreke 4,18), život nas uči da je to svjetlo, ponekad, pomračeno.

Ako se trenutno nalaziš u tami, moraš čuti ove riječi
Foto: Pexels

Ako se nalaziš u tami …

U određenim razdobljima oblaci zaklone vjernikovo sunce, te on hoda u tami i ne vidi svjetlo. Mnogi su se određeno vrijeme radovali u Božjoj prisutnosti; kupali su se u suncu prvih dana svoga kršćanskog života, hodili poljanama zelenim … na vrutke tihane (Psalam 23,2).

Međutim, odjednom su spazili da se slavno Nebo naoblačilo; umjesto obećane zemlje, moraju trpjeti pustinju, a umjesto slatke vode, nalaze gorki uzburkani potok i kažu: “Da sam dijete Božje, to mi se zasigurno ne bi dogodilo.”

PROČITAJTE: Zašto Bog dopušta da imam problema?

Ako se trenutno nalaziš u tami, nemoj to reći. Najbolji od Božjih svetaca moraju piti gorki napitak. Njegova najdraža djeca moraju nositi križ. Ni jedan kršćanin nije uživao trajno blagostanje i ni jedan vjernik ne može uvijek držati svoje srce u skladu.

Možda ti je, u početku, Gospodin dao lagan i vedar put jer si bio slab i plašljiv. Ublažio je vjetar zbog tvoje slabosti, ali sada kada si duhovno ojačao, moraš proći zrelija i teža iskustva odrasle djece Božje.

Vjetrovi i oluje potrebni su nam kako bi uvježbali našu vjeru; kako bi otrgnuli trule grane samopouzdanja i čvršće nas ukorijenili u Kristu. Zli nam dan otkriva vrijednost naše, slavne, vjere.

Autor: Charles H. Spurgeon