Ako ste odlučili slijediti Isusa svim svojim srcem, Sotona vas je obilježio za uništenje

Možda ne želite misliti o tome ili čak prihvatiti to, ali ako ste odlučili slijediti Isusa svim svojim srcem, sotona vas je obilježio za uništenje. I on će preplaviti vaš život raznim nevoljama.

Apostol Petar upozorava: “Blizu je svršetak svega; prema tome, budite trijezni (ozbiljni) i budni u vašim molitvama” (1 Pt 4,7). Drugim riječima: “Ovo nije vrijeme za neozbiljnost. Morate postati trijezni u vezi s duhovnim stvarima jer je to sad stvar života ili smrti.”

Zašto biti tako ozbiljan? Jer je kraj blizu i naš je neprijatelj pojačao temperaturu. On nas uhodi poput lava, krijući se u travi i čekajući priliku da se baci na nas. Želi nas proždrijeti – potpuno uništiti našu vjeru u Krista.

Neki kršćani misle da ne bismo trebali ni govoriti o đavlu, da će biti bolje da ga jednostavno ignoriramo. Drugi ga pokušavaju potpuno isključiti iz postojanja. Liberalni teolozi, primjerice, tvrde da nema đavla, ni pakla, ni neba.

Ali neprijatelj naše duše je stvaran! Nekoliko ga je biblijskih slika jasno i opsežno identificirano. Opisan je kao Lucifer, sotona, đavao, zavodnik, onaj koji sprečava, zli, uzurpator, prevarant, optužitelj, proždirač, bog ovoga svijeta, vladar tame, stara zmija.

Ovi snažni opisi mi govore da đavao postoji i iz Pisma znamo da on vlada snažnom silom. Čak i sada je na djelu na zemlji – u nacijama, gradovima, crkvama, domovima i pojedinačnim životima. Ne smijemo biti u neznanju u vezi s njegovim metodama i strategijama vojevanja.

“Budite trijezni (ozbiljni) i bdijte: vaš protivnik, đavao, obilazi kao ričući lav, tražeći koga da proždere! Oduprite mu se čvrsti u vjeri znajući da vaša braća po svijetu podnose iste patnje” (1 Pt 5,8-9).

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org