Ako želite izbjeći pakao i stići u nebo, samo je jedan put

O, prijatelji moji, znate li da ja sad stojim između živih i mrtvih te vam izjavljujem u ime Isusa, pozivajući nebeske anđele kao svjedoke, da vam govorim istinu: Nema Spasitelja koji bi mogao spasiti vašu dušu od grijeha, smrti i pakla, osim Krista koji je visio na golgotskom križu, i nema očišćenja pod nebom Božjim danas, osim krvlju koja je bila prolivena na tom križu.

Vaša moralnost bez Krista samo je maska pakla koja će uništiti vašu dušu. Vaše vjerovanje bez križa, vaši trenuci tišine i sati meditacije bez Krista s tragovima od čavala na njegovim rukama, puka su obmana pakla da vam prikrije čvrstu stvarnost otkrivenu nam u Riječi Božjoj.

Možete pripadati desetinama crkava, ali to neće proizvesti spasenje vaše duše. Možete biti zbunjeni, puni zaprepaštenja, te reći: “Ja ću izbjeći pakao” ili: “Ne vjerujem u to”, ali to ne mijenja činjenicu. Ako želite izbjeći pakao i stići u nebo, samo je jedan put. Samo je jedan glas, krasan, nježan, mio, blagi glas koji govori: “Ja sam Isus. Ja sam Isus. Slijedi mene. Ja ću te odvesti kući. Ja sam Isus.”

Tu je tvoje iskustvo. Tu je tvoj preporod. Tu je sila koje se đavao plaši i drhti od nje. “Ja sam Isus.” Niste spašeni onim što je rekao. Niste spašeni zbog umna pristanka ili pravovjerja niti zbog ičega tomu slična. Spašeni ste jer Netko govori vašem srcu i kaže: “Ja sam Isus” i vi ga uzimate kao Spasitelja svoje duše, a njegovu prolivenu krv kao otkupninu za svoje grijehe. Kakvo trenutačno obraćenje! Kakvo čudesno očitovanje sile Božje! “Ja sam Isus!”

Autor: Charles S. Price

NAJNOVIJE!