Je li astrologija okultizam povezan sa Sotonom

Je li astrologija okultizam? Mnogi se ”iz zabave” odaju čitanju horoskopa ne znajući da sve to ima poveznicu sa Sotonom.

Vaše mjesne novine vjerojatno objavljuju horoskop koji navodno predviđa budućnost. Horoskopi se temelje na drevnoj astrologiji, koja proučava dvanaest horoskopskih znakova.

Od davnine ljudi vjeruju da zvijezde mogu utjecati na ljudske događaje. No Biblija ukorava one koji pokušavaju svoju sudbinu ili budućnost pročitati iz zvijezda – astrologija je prezira vrijedan pothvat (Iz 47,13-14; usp 65,11; Jer 10,2; Dan 2,2).

Astrologija je okultizam u Bibliji

Astrologija se često smatra okultizmom jer se tvrdi da spoznaje budućnost pomoću sila drugačijih od Boga.

Biblija tvrdi da nitko osim Bog ne zna sve što se dogoditi u budućnosti, a On ne govori nikome kroz astrologiju (Pnz 29,28; Iz 41,26; Mt 24,36; Dj 16,16). Zar se ne bismo trebali pouzdavati u Njega glede naše budućnosti, nego u smiješne ljudske horoskope?

Mogu li zvijezde određivati ljudsku sudbinu?

Astrologija je također puna oprečnosti. Prije svega, oni koji vjeruju u nju ne mogu znanstveno objasniti kako zvijezde, od kojih se većina nalazi neizrecivo daleko od Zemlje, mogu određivati ljudsku sudbinu.

VIDI OVO: Evo što vam vaš horoskop uistinu govori

Drugo, astrologija se temelji na pogrešnom i zastarjelom shvaćanju da se svemir okreće oko Zemlje.

Treće, astrologija nema horoskopa za Skandinavce, Eskime i ostale koji žive iznad 60 stupnjeva zemljopisne širine. U tom se području ne pojavljuju horoskopski znaci.

Četvrto, tu je i paradoks blizanaca. Kako je moguće da blizanci koji su rođeni istog dana i u istom horoskopskom znaku mogu voditi potpuno različite živote?

Konačno, horoskopi su obično dovoljno neodređeni da mogu značiti gotovo sve; opet, ako se dva horoskopa iz različitih izvora usude biti specifična, često su oprečni jedan drugomu.

Biblija razumno objavljuje da je astrologija isprazna.

Autor: B. J. Oropeza; iz knjige ”99 odgovora na pitanja o anđelima, demonima i duhovnom ratovanju” (Stepress, Zagreb)