NaslovnicaZanimljivostiSlavni američki astronaut: Bog postoji!

Slavni američki astronaut: Bog postoji!

John Glenn, američki avijatičar, inžinjer, astronaut i senator SAD-a iz države Ohio, koji je preminuo prošlog mjeseca u 95. godini, prvi je Amerikanac koji je obišao oko zemlje i to tri puta. Također je peta osoba koja je bila u svemiru.

U svojoj zemlji John je bio poznat kao čovjek duboke vjere. Običavao je reći da su njegova putovanja u svemir još više osnažila njegovo uvjerenje da Bog postoji. “Gledati takvu vrstu stvorenja, a ne vjerovati u Boga je nemoguće. To je samo još više osnažilo moju vjeru”, rekao je u jednom intervjuu danom 1998. godine nakon svojeg posljednjeg putovanja u svemir u 77. godini. Na svojim putovanjima u svemir uvijek je molio.

Znanstvenik Mark Shelhamer, voditelj svemirskih istraživanja NASA-e, komentirao je: “John Glenn uvijek je bio paradoksalan primjer nekoga tko je imao čvrstu vjeru prije nego što je postao astronaut i čija je vjera bila još više osnažena njegovim iskustvom u svemiru.”

John Glenn nije bio jedini astronaut čija je vjera u Boga bila osnažena putovanjem u svemir. Još neki primjeri su James Irwin i Buzz Aldrin.

Irwin se sa svojeg putovanja na mjesec vratio uvjeren da svoj život treba posvetiti evanđelju te je osnovao missionarsku udrugu High Flint Foundation.

“Jer se ono njegovo (Božje) nevidljivo, to jest njegova vječna moć i Božanstvo, jasno opaža od samog stvaranja svijeta i shvaća po onome što je stvoreno.” (Rimljanima 1,20)