baka nudi stan
Foto: Flickr

Mnoge je iznenadio oglas simpatične bakice koja nudi stan od 150 kvadratnih metara potpuno besplatno.

Studenti koji studiraju van mjesta stanovanja često muku muče s pronalaskom stana koji ih neće baciti u bankrot za vrijeme studija. Nažalost, takva je realnost mnogima nezobilazna, a postao je to problem u čitavoj regiji.

Cijene stanarine znaju skočiti do neba u vrijeme kada započinje nova akademska godina. Upravo zato mnoge je iznenadio oglas simpatične bakice koja nudi stan od 150 kvadratnih metara potpuno besplatno, prenosi Blic.

Postoji, naravno, i caka u priči. Gospođa, naime, ima i jedan uvjet kako bi stan prepustila nekome. Osim što traži isključivo studenticu, gospođa koja sebe opisuje kao ‘vitalnu stariju osobu, zdravoga uma i vedrog duha’ traži da osoba kojoj će iznajmiti stan s njom živi ‘tretirajući je onako kako bi tretirala svoju baku’.

Zbog nedavnoga gubitka voljene osobe i infarkta kojega je pretrpjela, bakica traži nekoga tko će s njom živjeti u normalnome suživotu i napominje kako se ne radi o oglasu za brigu za starije osobe.

“Ovaj oglas daje rodbina uz dogovor s vlasnicom stana jer smo svi zauzeti profesionalnim obavezama i obiteljima, a želimo da netko pouzdan boravi i živi u stanu s našom rođakinjom kako bi i mi bili sigurni jer nije sama. Zauzvrat i naša rođakinja i mi očekujemo od djevojke koja bude stanovala s njom odgovorno, odgojeno pošteno, tolerantno, humano i normalno ponašanje, onako kako bi se ponašala u svojoj kući prema svojoj baki”, stoji u oglasu.

“Zauzvrat će moći stanovati u stanu od 150 metara četvornih s terasom, klimom, kaminom, internetom i parkingom”, dodali su vlasnici.