Prerano rođena beba je bila mala kao vrećica šećera, a pogledajte ju danas

Kada je Gill Glegg tri mjeseca prerano rodila svoju kćer, djevojčica je bila velika kao vrećica šećera. Liječnici su se bojali da se malena Darcey Glegg neće izvući, no ona se pokazala kao pravo čudo te je svima pokazala da su u krivu. 

U 28.-tjednu trudnoće Gill je primila užasne vijesti o svojoj nerođenoj bebi. Ultrazvuk je otkrio da nešto s posteljicom nije u redu. To je značilo da do bebe ne dolazi dovoljno krvi. 

Liječnici su odmah prebacili uplašenu majku u bolnicu te su izveli hitni carski rez zbog kojeg je Gill svoju bebu rodila tri mjeseca prerano. 

„Bilo je užasno“, rekla je Gill, „Nisu mi dali mnogo nade da će preživjeti. No, ona je izašla plačući.“ 

Beba je imala samo 700 grama

Kada je rođena Darcey je imala samo 700 grama te je bila veličine vrećice šećera. No, ne dajte da vas veličina zavara, to je bila jedna vrlo snažna djevojčica! 

Tijekom vremena na intenzivnoj njezi liječnici su ju morali staviti u plastičnu vrećicu za sendvič. 

„Darcey je nevjerojatna. Bila je tako malena u toj vrećici za sendvič te nismo znali hoće li preživjeti“, objasnila je Gill. 

Beba je prošla nekoliko transfuzija krvi te se borila s infekcijom. Iako je sve išlo protiv nje, Darcey je nastavljala rasti i debljati se. 

Nakon 64 dana u bolnici pod budnim okom liječnika i medicinskih sestara, Darcey je bila spremna da ode kući sa svojim roditeljima nedugo nakon Božića. 

VIDI OVO: Medicinska sestra je spasila tisuće bolesnih i prerano rođenih beba, a sada ih je ponovno srela

„Ona je bila najbolji dar“, rekla je Gill. 

Nakon što je otišla kući s roditeljima malena je djevojčica nastavila iznenađivati sve oko sebe. Ona je nastavila rasti bez obzira što je prerano rođena. Razvila se u zdravo i sretno dijete. 

„Počela je malo kasnije hodati, ali je to bio predivan trenutak“, rekla je Gill, „Ona je pravi san.“ 

Djevojčica je pokazala da čuda postoje

Od malene bebe u vrećici Darcey je izrasla u uzbuđenu školarku te je pokazala da čuda postoje. Svako novo postignuće ove djevojčice pokazuje njezinim roditeljima koliko je ona zapravo snažna. 

Beba čudo
Foto: SWNS

„Jako je emocionalno vidjeti ju kako kreće u školu. Imamo njezinu uniformu te je spremna za polazak“, dodala je Gill. 

Darcey je zaista divan podsjetnik da našem Gospodinu ništa nije nemoguće. 

Ta Bogu ništa nije nemoguće!“ (Luka 1,37).