NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeBeba je rođena s tumorom duplo većim od nje, a danas je...

Beba je rođena s tumorom duplo većim od nje, a danas je zdrava djevojčica

Beba Saylor Thomson rođena je 12 tjedana ranije s tumorom koji je bio duplo veći od njezine tjelesne težine, pričvršćen za trtičnu kost.

Rachel, majka djevojčice Saylor Thomson, dijeli srceparajuću priču o rođenju svoje kćeri i neizmjernoj zahvalnosti prema iznimnom timu medicinskih stručnjaka u bolnici Mater Mother’s Hospital, koji su se borili da joj pruže šansu za život.

Rachel se prisjeća trenutka stravične vijesti tijekom 20. tjedna trudnoće, kada je saznala da njezina beba ima teratom sakrokokcigealne regije – tumor na trtičnoj kosti, s između 25 i 40 posto šanse za smrt još u maternici.

“Bilo je to nevjerojatno srceparajuće”, priznala je Rachel snažno.

Beba i majka
Snimka zaslona: YouTube

Neočekivani obrat događaja

Rachelin svijet se srušio kada su joj, s 28 tjedana trudnoće, rekli da je već vrijeme za porođaj. Strahovi su je obuzeli dok su je medicinski stručnjaci pripremali na najgore.

“Rekli su nam da se pripremimo za mogućnost da Saylor ne preživi noć ili da ne izdrži porođaj zbog komplikacija povezanih s nedonoščadi i teratomom”, otkrila je Rachel.

Unatoč općoj anesteziji, Rachel se probudila s jednim pitanjem koje je odjekivalo majčinskom ljubavlju i brigom: “Je li živa?”

Borba za život s tumorom

U ogromnom naporu da je spase, tim od 25 medicinskih stručnjaka pomogao je kod Saylorinog porođaja. Saylor je težila samo jedan kilogram, dok je tumor težio nevjerojatnih 2,16 kilograma, dvostruko više od bebine porođajne težine.

Nepokolebljiva druga skupina od više od dvadeset liječnika uklonila je tumor u operaciji koja je trajala gotovo sedam sati.

Profesor Saliesh Kumar, jedan od kirurga koji je sudjelovao u složenoj operaciji Saylor, priznao je veliku zabrinutost koju su osjećali: “Znali smo da se Saylor bori i bili smo jako zabrinuti.”

Međutim, operacija je bila uspješna, i unatoč tome što je Saylor morala provesti dodatnih 77 dana u bolnici zbog preranog rođenja, njezini roditelji su gajili nadu. Rachel je izrazila svoju čvrstu vjeru: “Nadali smo se čudu i znali smo da će učiniti sve što je moguće.”

Napredak bebe s tumorom
Snimka zaslona: YouTube

Izvanredan napredak

Nakon osam mjeseci od rođenja, Saylorin napredak zadivljuje njezin tim predanih liječnika. “Ona je prevladala sve izglede, jednostavno je nevjerojatna”, izjavio je vidno zadivljeni profesor Kumar. “Jako sam iznenađen koliko je velika i koliko je opuštena, izgleda prekrasno – jednostavno je sjajna.”

Obitelj i dalje iskazuje neizmjernu zahvalnost timu koji je spasio Saylorin život. “Oni su razlog zašto je Saylor danas ovdje, a mi im dugujemo apsolutno sve”, rekla je Rachel s velikom zahvalnošću.

Unatoč nedaćama i teškim okolnostima, priča bebe Saylor nadahnjujući je primjer preživljavanja, vjere i čuda koja se često događaju u najizazovnijim situacijama.

“Ohrabrite se i budite odlučni! Ne bojte se i nemojte predati pred njima. Ta sam Jahve, Bog tvoj, ide s tobom; neće te zapustiti niti će te ostaviti.” (Ponovljeni zakon 31,6)

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare