Beba se bori za život nakon sto ju je mama pretukla i otišla s dečkom

U gradu Rivni u Ukrajini, jedna se beba bori za život nakon što ju je majka navodno pretukla i otišla na spoj s dečkom.

Jednomjesečnog Mykytu pronašli su u kolijevci punog masnica, na rubu između života i smrti, izvijestio je Daily Mail.

Dječak je navodno živio u hostelu s majkom koja ima 19 godina. Susjedi su primijetili da je neimenovana mama negdje otišla i ostavila dječaka, pa su otišli vidjeti je li s njim sve u redu. Zatekli su strašan prizor.

Svjedoci kažu da se jedna susjeda onesvijestila kada je vidjela u kakvom je stanju dijete.

„Kada smo ušli u sobu, Mykyta je bio u svojoj kolijevci. Desno mu je oko poplavilo, nos mu je bio začepljen skorenom krvlju i jedva je disao. Počeli smo mu mijenjati odjeću i vidjeli smo crne masnice po cijelom tijelu. Jedna žena koja je bila u sobi onesvijestila se kada je sve to vidjela“, rekla je susjeda Tetiana.

Dijete su hitno odveli u bolnicu na intenzivnu njegu gdje se liječnici bore za njegov život. Liječnici procjenjuju da ima oštećenu lubanju, ali ne mogu ga pregledati zbog lošeg stanja u kojem se nalazi.

VIDI OVO: Policajac posvojio dječaka (8) kojeg je spasio od užasnog zlostavljanja

„Dječakov život visi o niti. Mislimo da mu je oštećena lubanja, ali ne možemo ju sada pregledati. Nikada nisam vidio dijete u ovako zapuštenom stanju. Mislim da mu majka nijednom nije promijenila odjeću ili pelene. Koza mu je u strašnom stanju“, rekao je jedan liječnik.

Kada se majka kasnije vratila, priveli su ju na ispitivanje. „Majka je rekla da je bila pod stresom zbog stalnog plakanja djeteta. Ostavila je bebu samu kod kuće i otišla dečku“, rekao je policajac.

Majka je optužena za napad i zapostavljanje roditeljskih obveza. Otac, koji ima 27 godina, ne želi znati za dječakovu sudbinu.