beba rođena bez nosa
Foto: Pinterest

4. ožujka 2015. godine na svijet je došao Eli Thompson, ali imao je jedan veliki problem – nije imao nos. Šansa da se rodi ovakvo dijete je 1 prema 197 milijuna.

Ovakvo stanje naziva se kongenitalna arhinija i do sada je prijavljeno samo 47 slučajeva na svijetu. Liječnici nisu imali pojma što raditi dalje. Ali onda se nešto dogodilo u što nisu mogli povjerovati.

Problem je bio što novorođenčad ne može disati i jesti istovremeno.

Foto: Foto: womenshealthmag.com
Foto: Foto: womenshealthmag.com

Zbog toga je morao proći kroz proces traheotomije, gdje su mu stavili cijev u dušnik kako bi mogao disati. To je bio samo početak operacija kroz koje je morao proći, piše Fokuzz.com.

“Eli je proveo par tjedana na intenzivnoj njezi”, rekla je njegova majka.

“Morala sam ga vraćati u bolnicu još par puta zbog njegovog stanja. Očekivalo se da će svakih godinu-dvije morati ponovno ići na operacije”.

beba bez nosa 2

Ali tada je Elijeva obitelj upoznala nekoga tko je imao isto stanje kao on – i tko bi potpuno promijenio njihov život na bolje.

Upoznali su Tessu Evans koja je rođena u Irskoj i koja pati od istog problema. U lipnju 2015. godine Tessa je bila prvo dijete koje je prošlo kroz kirurški proces koji bi joj dao novi nos. Ali operacija je vrlo složena.

Tessinu kožu su postupno rastezali uz pomoć proteze koja bi odgovarala za nos. Nakon toga bi svakih par godina proteza bila mijenjana, što bi rezulitralo time da bi joj polako izrastao novi nos.

Eli će također proći kroz ovaj proces. “Nakon dugog razgovora, mnogo suza, zahvalnica i molitva, konačno imamo plan za Elija”, rekla je njegova majka.

“U siječnju, samo 2 mjeseca pred Eliev prvi rođendan (da, naša beba ima već 7 mjeseci), otputovat će u London na naš prvi zadatak”, rekla je majka Brandi McGlathery.

Foto: womenshealthmag.com
Foto: womenshealthmag.com

Ovaj dječak stalno i iznova dokazuje da ako nema nos ne znači da ne može imati najslađe lice na svijetu. Što je još bitnije, on i Tessa dokazuju da ako ste drugačiji ne znači da niste lijepi.

IZVORFokuzz.com