Beskućnik je zamolio za čašu vode, no odbili su ga. Tada je Bog učinio divnu stvar u srcu žene koja je sve promatrala

Beskućnik je zamolio radnika restorana za čašu vode, no on ga je odbio Međutim, Bog je učinio nevjerojatnu stvar u srcu žene koja je sve promatrala. 

Esmene Bongais-Navarro ima veliko srce za beskućnike. Iako je s Filipina, sada živi u Teksasu, a odlazi svaki vikend u Houston kako bi dijelila pizze s beskućnicima.

Bila je s prijateljem na večeri kada ju je Bog stavio na put beskućniku kojemu je bila potrebna Kristova ljubav. I upravo je to ono što mu je ova žena pružila!

Beskućnik je ušao u restoran s jednostavnom molbom – tražio je čašu vode ili soka. Nažalost, poslužitelj mu je odbio pomoći. Rekao mu da mora kupiti piće, pa je beskućnik utučen i pognute glave izašao iz restorana.

Esmene je bila duboko ganuta prizorom pa je izjurila za čovjekom. Našla ga je kako kopa po kontejneru. Pitala ga je bi li joj se htio pridružiti na večeri, a on je s poštovanjem prihvatio poziv.

žena pomogla beskućniku
Foto: Facebook

Otišli su ponovno u restoran u kojem je drugi poslužitelj odmah pristupio beskućniku zamolivši ga da ode. No Esmene je stala u obranu, naglasivši da je on njen gost.

VIDI OVO: Beskućnik je molio Boga da mu pošalje nekoga da mu kupi topli obrok, a On mu je poslao njega

Čovjek se pridružio Esmene i njenom prijatelju za stalom te naručio sok od naranče, a kasnije i ružičastu limunadu. Nakon toga je otišao do bifea gdje je stajao neko vrijeme, gdje je uzimao hranu sa suzama u očima.

Bio je to dirljiv trenutak za Esmene. Promatrala je čovjeka te razmišljala o tome koliko je rastrošna – zaboravljajući koliko ljudi nema što jesti i piti.

Zahvalna je Bogu koji ju je upotrijebio da bude na blagoslov čovjeku, a ona i njeni prijatelji su napravili plan da učine isto svaki put kada ugledaju beskućnika.

Nadamo se da će vas njezina priča nadahnuti kako bi i vi širili Kristovu ljubav prema onima koje društvo odbacuje.

”Zaista, kažem vam, što god ne učiniste jednomu od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste.” (Matej 25,45)

Podijelite ovu priču s drugima kako biste ih ohrabrili da čine slična djela ljubavi!