NaslovnicaDuhovnostBiblija nikada ne kaže „ne plači“, ali kaže „ne boj se“

Biblija nikada ne kaže „ne plači“, ali kaže „ne boj se“

Žalost vas neće paralizirati, ali strah hoće.

Biblija nikada ne kaže „ne žali“, „ne žalosti se“ ili „ne plači“. Ali kaže „ne boj se“. I to kaže čak 365 puta! Žalost vas neće paralizirati, ali strah hoće.

„Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni.“ (Psalam 23, 4)

Gubitak je čest uzrok stresa. Možete izgubiti svoj posao, zdravlje, novac, ugled ili ljubljenu osobu.

Kada ljudi prolaze kroz gubitak, javljaju se dvije reakcije – strah i žalost. Žalost je dobra. Preko žalost doživljavamo promjene u životu. Zapravo, ako ne žalite, zapet ćete. Žalost vam neće odmoći ako joj pustite da se pokaže.

VIDI OVO: Molitva protiv straha i napada panike

S druge strane strah je loš. Biblija nikada ne kaže „ne žali“, „ne žalosti se“ ili „ne plači“. Ali kaže „ne boj se“. I to kaže čak 365 puta! Žalost vas neće paralizirati, ali strah hoće.

U Psalmu 23, 4 David kaže: „Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni.“

Pastiri uvijek nose palicu i štap da bi zaštitili ovce. David je znao da Bog ima neki način da ga zaštiti, on je vjerovao Bogu i u dolini smrti.

Možda i sami trenutno prolazite kroz dolinu smrti. Možda je to dolina dugova, možda je to dolina sukoba. Možda je to dolina depresije ili beznadnosti.

Sjenke su strašne. Sjetite se kako ste se bojali mraka kada ste bili dijete? Međutim, o sjenama znamo neke stvari.

Prvo, sjena vam ne može nauditi.

Drugo, sjene su uvijek veće od svojeg izvora.

A ima i još dobrih vijesti – kada god postoji sjena, mora postojati i izvor svjetlosti. Ne možete imati sjenu bez svjetla. Ključno je, stoga, da kada prolazite kroz dolinu smrti da okrenete leđa sjeni i da gledate svjetlo. Jer dokle god da gledate svjetlo, Isusa koji je svjetlo svijeta, sjenke vas neće plašiti.

Tako ćete uspješno proći kroz dolinu smrti. Tako ćete smanjiti svoj stres. U mračnoj dolini vjerujte Bogu, kao David koji je molio „Ako duh moj i klone u meni, ti put moj poznaješ“ (Psalam 142, 3).

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com