Biblija nudi riječ nade za sve roditelje koji tuguju nad otpalim djetetom

To je obećanje saveza koje bi svaki roditelj trebao upamtiti.

Pismo je jasno da ako odgajate svoju djecu na autoritetu Riječi Božje, neće otići od tog učenja u kasnijim godinama.

Oni mogu od toga skrenuti na neko vrijeme – čak godine – ali na kraju će ih to vratiti natrag k istini. “Upućuj dijete prema njegovu putu pa kad i ostari, neće odstupiti od njega” (Izr 22,6).

Biblija nudi riječ nade za sve roditelje koji tuguju nad otpalim djetetom. To je obećanje saveza koje bi svaki roditelj trebao upamtiti.

Odnosi se i na djecu koja su se izgubila i na one koji su trenutačno pod vašom skrbi: “Sad čuj, Jakove, slugo moj, Izraele, kog sam izabrao. Ovako kaže Jahve, koji te stvorio, koji te od utrobe sazdao i pomaže ti: ‘Ne boj se, Jakove, slugo moja, Ješurune, kog sam izabrao. Jer na žednu ću zemlju vodu izliti, i po tlu sušnome potoke. Izlit ću duh svoj na tvoje potomstvo, i blagoslov na tvoja pokoljenja. Rast će kao trava pokraj izvora, kao vrbe uz vode tekućice” (Iz 44,1-4).

Ova riječ obećanja Izraelu ima značenje i za nas danas. Njezine riječi utjehe dane su svima koji su odabrani (vidi 1. redak) – što znači, svima koji su u Kristu.

Gospodin započinje govoreći nam u 1. i 2. retku: “Ja sam Gospodin koji te stvorio i znam tvoju bol. Pomoći ću ti sad. Ne moraš se bojati.” Riječ Ješurun u ovom retku znači pravednik. Drugim riječima, Bog daje ova obećanje svojim pravednima – slavna, obvezujuća obećanja saveza. Ta obećanja su:

Bog će osigurati vodu da utaži našu žeđ: “Jer na žednu ću zemlju vodu izliti, i po tlu sušnome potoke” (Iz 44,3). Je li vam Gospodin donio svoju Riječ koja gasi žeđ? Je li došao k vama u vaša sušna vremena i preplavio vas svojim Duhom? Pijete li čistu vodu njegove Riječi?
“Izlit ću svoj duh na tvoje potomstvo, i blagoslov na tvoja pokoljenja. Rast će kao trava pokraj izvora, kao vrbe uz vode tekućice” (Iz 44,3-4).

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org