NaslovnicaDuhovnostBiblijski citati za svaki dan u godini - za mir i nadu...

Biblijski citati za svaki dan u godini – za mir i nadu koju trebate

Biblijski citati za svaki dan vam mogu biti veliki blagoslov. Pročitajte ih tijekom dana, razmišljajte o njima i dopustite da djeluju u vama.

Poticaji zapisani u Bibliji daju nam dodatnu motivaciju koja nam pomaže proći kroz najgora razdoblja u našem životu.

Možda osjećate nemir, strah ili zbunjenost zbog loših stvari u svijetu? Ako je tako, niste sami. Kada se stvari odvijaju izvan naše kontrole, potrebna nam je ohrabrujuća riječ da vrati duševni mir. Svi smo se morali uzrujati i promijeniti svoje živote u zadnjih nekoliko mjeseci kako bismo zaštitili zdravlje.

Poticaji zapisani u Bibliji daju nam dodatnu motivaciju koja nam pomaže proći kroz najgora razdoblja u našem životu. Molitve i čitanje Biblije pružit će nam snagu i ohrabrenje, ali i ojačati našu vjeru da će sve loše u našem životu uskoro završiti.

Biblijski citati za svaki dan u godini

Ovi biblijski citati su izvrsno ohrabrenje za svaki dan u godini:

Bog daje mir onima koji u Njega vjeruju

“Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.” (Ivan 14, 27)

“To vam rekoh da u meni mir imate. U svijetu imate muku, ali hrabri budite – ja sam pobijedio svijet!” (Ivan 16, 33)

Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu. (Filipljanima 4, 6-7)

VIDI OVO: Citati iz Biblije: Najljepši stihovi za motivaciju, ohrabrenje, utjehu i mir

Bog smiruje strahove onih koji se okrenu prema Njemu

Žalosne se vijesti neće bojati, mirno je njegovo srce uzdajuć’ se u Jahvu. Hrabro mu je srce, ničeg se ne boji, neprijatelje svoje prezire. (Psalam 112, 7-8)

“Ne boj se; jer sam ja s tobom, ne gledaj plašljivo naokolo; jer sam ja Bog tvoj! Ja te krijepim, ja te pomažem, ja te podupirem jakom desnicom.” (Izaija 41, 10)

“Ohrabrite se i budite odlučni! Ne bojte se i nemojte predati pred njima. Ta sam Jahve, Bog tvoj, ide s tobom; neće te zapustiti niti će te ostaviti.” (Ponovljeni zakon 31, 6)

Biblijski citati za svaki dan u godini
Foto: Unsplash

Božja nada je stvarna onima koji imaju vjeru

Oko je Jahvino nad onima koji ga se boje, nad onima koji se uzdaju u milost njegovu: da im od smrti život spasi, da ih hrani u danima gladi. Naša se duša Jahvi nada, on je pomoć i zaštita naša. (Psalam 33, 18-20)

Zato ne malakšemo. Naprotiv, ako se naš izvanji čovjek i raspada, nutarnji se iz dana u dan obnavlja. Ta ova malenkost naše časovite nevolje donosi nam obilato, sve obilatije, breme vječne slave, jer nama nije do vidljivog nego do nevidljivog: ta vidljivo je privremeno, a nevidljivo – vječno. (2. Korinćanima 4, 16-18)

VIDI OVO: 11 biblijskih citata za izbavljenje od zla i tame

Bog se brine za one koji se uzdaju u Njega

Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas. (1. Petrova 5, 7)

Al’ Jahve čeka čas da vam se smiluje, da vam milost iskaže, jer Jahve je Bog pravedan – blago svima koji njega čekaju. (Izaija 30, 18)

Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati? (Rimljanima 8, 32)

Bog je u kontroli svega: Možemo Mu vjerovati

On mijenja doba i vremena, ruši i postavlja kraljeve, daje mudrost mudrima a znanje pronicavima. On otkriva dubine i tajne, zna što je u tminama i svjetlost prebiva u njega. (Daniel 20, 21-22)

Jer prava je riječ Jahvina i vjernost su sva djela njegova. On ljubi pravdu i pravo: puna je zemlja dobrote Jahvine. Jahvinom su riječju nebesa sazdana i dahom usta njegovih sva vojska njihova. Vodu morsku on sabire kao u mješinu i bezdane stavlja u spremišta. Zemlja sva neka pred Jahvom strepi, neka ga se boje svi stanovnici svijeta! (Psalam 33, 4-8)

Ovi biblijski citati za svaki dan vam uistinu mogu pomoći da se bolje nosite s vašom sadašnjošću i sutrašnjicom koja dolazi.