Biskup zatvorio svog invalidnog sina i dvije godine nad njim izvodio ‘obrede’

Biskup crkve je svog invalidnog sina paraplegičara zatvorio u sobu na dvije godine jer je vjerovao da će to ‘pojačati njegove duhovne moći’.

Joseph Nemaramba (21) navodno je pronađen ‘pothranjen i prljav s modricama i ožiljcima po cijelom tijelu’ kada je spašen u zimbabveanskom gradu Chimanimani.

Njegov otac Namatai, vođa kršćanske crkve Zion, navodno je vlastito dijete držao izolirano bez hrane, vode, odjeće ili medicinske skrbi.

Joseph nije mogao hodati ni govoriti, prema vršitelju dužnosti načelnika Saurombeu koji je vodio potragu za njim nakon što je primio dojavu od Josephove tete, Susan Mukocheya.

Rekao je lokalnim medijima da je okupio grupu drugih mještana i otišao se suočiti s obitelji Nemaramba početkom ovog mjeseca.

Ovo je fotografija koja navodno prikazuje Josepha Nemarambu, 21, kada su ga pronašli članovi zajednice

Vršitelj dužnosti načelnika Saurombe rekao je: “Dok smo pokušavali otvoriti vrata sobe u kojoj je Joseph bio zaključan, čuli smo njegov plač i cviljenje. To je bilo nakon što su njegov otac i braća i sestre oštro demantirali da je Joseph bio zaključan u jednoj od soba.”

“Prijetili smo da ćemo razvaliti vrata i tada su ih otključali. Bili smo šokirani užasnim uvjetima u kojima je živio.”

Fotografija koju je objavio The Manica Post navodno prikazuje Josepha, izrazito mršavog, kako se drži u položaju fetusa.

Mladić je prevezen u bolnicu gdje je uspio ponovno progovoriti i trenutno ponovno uči hodati.

Nemaramba je navodno priznao da je držao svog sina zatočenog, ali kasnije je tvrdio da je ovo priznanje dao pod prisilom i sada je navodno u bijegu, a vršitelj dužnosti načelnika Saurombe vjeruje da ‘u njegovoj obitelji postoji krtica koja ga dojavljuje i pomaže mu da pobjegne od pravde’.

NAJNOVIJE!