Bio je beskućnik, prosio je za hranu i dobivao batine – jedan susret je sve promijenio

Drew Goodall ima takvu životnu priču da bi se po njoj mogao snimiti film, ali ono što je najvažnije, njegova priča podigla je s dna mnoge od kojih su svi digli ruke.

Ovaj Britanac je oduvijek želio biti glumac i kad je imao dvadesetak godina, nakon škole glume uspio se i domoći nekih manjih uloga. Pojavio se u filmovima “Snatch” i “About a Boy” i upoznao velika imena poput Brada Pitta i Hugh Granta.

Međutim, kritike na račun njegove glume su ga potpuno uništile i promijenile mu sve u životu. Ponestajalo mu je novca, a nije se htio vratiti svojim roditeljima kojima se nije htio ni požaliti. To bi, kako je rekao, za njega bio potpuni poraz. Tako je postao beskućnik i narednih 6 mjeseci žive na kartonskim kutijama.

Svaki dan bio je ljuta borba za opstanak, a prosio je za hranu kako bi preživio. Više puta je bio ozbiljno pretučen od stranke pijanaca i drugih beskućnika. Spavao je na kartonskim kutijama preko puta londonske Akademije za glumačke umjetnosti, a pored toga što nije imao ništa borio se i s depresijom.

Ipak, život mu se još jednom promijenio kada je počeo na ulici čistiti cipele kako bi zaradio za koji zalogaj. Sjeća se da je morao biti posebno oprezan da ga policija ne bi uhvatila, sve dok jednog dana jedna od njegovih stalnih mušterija nije predložila da isti posao radi u njegovoj kancelariji.

I, čim je Drew stekao još nešto novca, odlučio je učiniti “nešto ludo”. Osnovao je svoju firmu koju je nazvao Sunshine Shoewhine (sjaj sunca i poliranje cipela).

Danas surađuje s prestižnim kompanijama širom Londona čiji direktori i menadžeri drže to sjaja svojih cipela. Sada zarađuje više od 250.000 funti godišnje, a većinu svog novca daje u dobrotvorne svrhe. Ono na što je posebno ponosan je to što u svojoj kompaniji zapošljava samo beskućnike i ljude s posebnim potrebama.

Do sada je zaposlio oko 40 beskućnika i ostavio im izbor da odluče na koji način će pomagati neku od humanitarnih akcija ili organizacija.

Jedan od njegovih zaposlenih Alan Walton ima 45 godina, a od toga je više od 15 godina bio bez posla. Također je imao brojne zdravstvene probleme. Kako je rekao, Drew mu je pružio pored posla i nadu i vjeru, tako da sad počinje uviđati svrhu svog života i budućnost.

NAJNOVIJE!