Nešto nesvakidašnje dogodilo se na ulicama grada u Kaliforniji: bivši članovi bande i narkomani molili su za policajce nasred ulice.

“I propovijedat će se ovo evanđelje Kraljevstva po svem svijetu za svjedočanstvo svim narodima. Tada će doći svršetak.” (Matej 24, 14)

Danas se dobra vijest propovijeda do kraja svijeta i Bog koristi svakoga tko je voljan da ga On koristi – čak i bivše ovisnike o drogama i članove bandi za svoju slavu.

Bili su ovisnici, ali …

Skupina muškaraca, sastavljena od bivših ovisnika o drogama i članova bandi iz Stocktona u Kaliforniji, pripremala se propovijedati evanđelje u susjedstvu.

Nakon što su upoznali Božju ljubav i primili Njegov oprost, ovi bivši ovisnici imaju za cilj evangeliziranje lokalne zajednice, uključujući ovisnike na ulicama i donošenje nade beznadnima.

“Dopiremo do ovisnika o drogama, osuđenika, članova bandi, povrijeđenih, izgubljenih, zlostavljanih …”, rekao je Karlos Valazquez iz organizacije Victory Outreach. “Vjerujemo da kroz Krista postoji nada za sve.”

Victory Outreach je u objavi na Instagramu napisao da su krenuli evangelizirati kada ih je zaustavila policija, jer se radilo o velikom broju ljudi od kojih su većina bili bivši članovi bandi i ovisnici o drogama.

Jedne večeri su krenuli dijeliti evanđelje, no Sotona je pokušao zaustaviti to djelo pozivanjem policije. Gotovo su mislili da će ih spriječiti u širenju evanđelja. Ali ubrzo su stvari izgledale prelijepo.

Molitva za policajce

“Zaustavili su nas i tada je mladić koji se moli objasnio što radimo, policajci su slušali i pitali hoćemo li ga ugasiti u roku od 20 minuta i mi smo pristali”, rekao je Valazquez. “Mladić je upitao službenike smeta li im ako se pomoli za njih. Policajci su rekli da im ne smeta, pa je on počeo moliti za njih. Jedan od naših članova je vidio da se to događa i počeo snimati.”

Skupina se molila za Božju zaštitu nad policajcima i njihovim obiteljima u Stocktonu. Također su se molili protiv bilo kakvih poražavajućih vijesti koje stižu obiteljima policajaca i da policajci shvate svoju vrijednost u društvu i u Božjim očima. Zahvalili su Bogu što je poslao snažne i suosjećajne policajce u zajednicu Stocktona.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Victory Outreach Stockton (@vostockton)

“Bio je to nevjerojatan trenutak, nakon toga su nam se policajci zahvalili i pustili su nas da nastavimo, a oni su nastavili svojim putem”, rekao je Valazquez. Skupina se osjećala jako dobro nakon dnevnih događaja i dali su Bogu svu slavu.

Napisali su: “Ali Bog je okrenuo stvari i svidjela im se naša poruka i sve što se govorilo. Čak su nam dopustili da molimo za njih!!! Hvala Bogu!!! Ne stajemo!!!”

Ne postoji sila toliko moćna da zaustavi djelo Gospodnje, i zahvaljujemo Bogu na mudrosti i razumijevanju koje su ovi muškarci pokazali prema policiji i dotaknuli ih svojim molitvama i svjedočanstvima.