Foto: Pixabay

Mnogi kršćani danas u svijetu ne znaju za životnu opasnost koja dolazi zbog vjere u Krista. Navikli smo biti slobodni od takvog progonstva. Čini se da tako mora biti.

Zato je ljutnja često naša prva reakcija kad se pojavi prijetnja da bi se stvari mogle promijeniti. No ta ljutnja može biti znak da smo izgubili osjećaj da smo tuđinci i stranci („Ljubljeni, opominjem vas; budući da ste tuđinci i stranci…“ 1 Pt 2,11).

Možda smo se previše skrasili u ovome svijetu. Ne čeznemo za domom po Kristu, kao Pavao: „A naša je domovina na nebesima, odakle i Spasitelja postojano očekujemo, Gospodina Isusa Krista“ (Fil 3,20).

Mnogi od nas trebaju podsjetnik: „Prestanite se čuditi, ljubljeni – kao da vam se što neobično događa – požaru koji bjesni među vama da vas iskuša“ (1 Pt 4,12).

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Jeste li se ikad pitali kako ćete proći u vrijeme posljednje kušnje? Napadač vas drži na nišanu i pita: „Jesi li ti kršćanin?“ Evo riječi ohrabrenja da vam daju nadu kako biste prošli taj test bolje nego što mislite.

„Blago vama ako vam se izruguju zbog Kristova imena, jer tada Duh slave, Duh Božji, počiva na vama“ (1 Pt 4,14).

Ovo Petrovo ohrabrenje kaže da će, u vrijeme neobične prijetnje (bilo da je to uvreda ili smrt), Duh Slave i Duh Božji, počivati na nama. Ne znači li to da Bog daje posebnu pomoć onima koji pate u vremenu krize zato što su kršćani?

Ne želim reći da je on odsutan tijekom sve druge patnje. Samo želim reći da je Petar skrenuo sa svoje teme kako bi rekao da će oni koji pate zbog Kristova imena iskusiti posebno počivanje Duha Slave i Duha Božjeg na njima.

Autor: John Piper; Izvor: Radosnavijest.com/DesiringGod.org