Blizanci spasili oca od utapanja, a oni tvrde da je s njima bio Isus

Blizanci su spasili onesviještenog oca od utapanja u kućnom bazenu. I dok mnogi Bridona i Christiana Hassiga nazivaju herojima, hrabri dečki kažu da je sve to bio Isus!

Brad Hassig iz Mountain Brooka, Alabama, uživa koristiti svoj bazen u dvorištu za razmišljanje i vrijeme s Gospodinom.

“Volim raditi vježbe disanja”, objasnio je Brad. “Mirno je i opuštajuće. Volim biti pod vodom; nešto što radim cijelo vrijeme. Izgovaram molitvu Očenaš kad ovo radim. To je neka vrsta meditacije.”

Ali tog dana nešto je pošlo po zlu. Dok je Brad obavljao svoju molitvenu meditaciju pod vodom, onesvijestio se.

“Ne sjećam se da sam je završio”, rekao je.

Blizanci spašavaju tatu od utapanja

Bradovi blizanci, Bridon i Christian Hassig, također su bili u bazenu, zajedno sa svojim prijateljem, Samom Ebertom. Christian je primijetio da nešto nije u redu s uobičajenim ritualom meditacije njegova oca.

“On obično sjedi kao da meditira”, objasnio je Christian. “Mogao sam vidjeti da se trese i onda je samo legao na bok. Budući da sam imao naočale, mogao sam vidjeti da mu lice postaje svijetloplavo. Rekao sam Bridonu: ‘Tata nije dobro’.”

Upravo u tom trenutku blizanci su spasili svog oca, uz pomoć svog prijatelja Sama.

Bridon i Sam su odmah uskočili i odvukli Brada do stepenica. A dječaci su istog trenutka znali da je na njima da spase tatu koji nije reagirao. I iako ova djeca nisu imala obuku za hitne slučajeve, Bog ih je opremio sa svime što im je potrebno da spase stvar!

Christian je poletio pozvati pomoć. U međuvremenu, bez prethodne obuke za pomoć, Bridon je krenuo raditi na oživljavanju svog oca, oslanjajući se na ono što je vidio kako se radi u filmovima i na TV-u.

Isus šalje čudo

Iako desetogodišnjak nije imao pojma što radi, osjećao je božansku prisutnost koja vodi njegove postupke.

“Osjećao sam glas, jer to nisu bili oni ili Sam”, prisjetio se Bridon. “Osjetio sam kao neki glas u glavi: ‘Spasi svog tatu’. Isus nam je stavio ruku na rame i vodio nas kroz cijelu situaciju.”

Brad je tada počeo iskašljavati vodu, pjenu i krv. A blizanci su znali kome mogu zahvaliti za snagu da spase svog oca.

“Upravo sam imao trenutak u kojem je Isus cijelo vrijeme stajao iza nas”, rekao je Bridon. “Nema šanse da smo to mogli učiniti.”

Tata je došao k sebi i šokiralo ga je što se dogodilo.

“Kad sam nekako došao k sebi – iskašljavam krv i vodu, borim se da dišem, a ljudi su posvuda. Moj jedini sin je vikao: ‘Tata, tata, vrati se!'”, prisjetio se Brad Hassig.

I baš poput blizanaca koji su ga spasili, ovaj tata zna da su doživjeli božansku intervenciju tog dana.

“Nema šanse da su fizički bili u stanju učiniti ono što su učinili. Nisu prošli obuku da rade ono što su učinili, da djeluju jednako brzo, da trče tako brzo, što dalje, da znaju zabilježiti nekoga da pozove 911 dok ti drugi radi reanimaciju. Mislim, to je Božja stvar. Božja je ruka bila posvuda.”

Sada obitelj radi na dobivanju službene obuke za oživljavanje i spašavanje u slučaju da im zatreba u budućnosti. A Brad je tako zahvalan svojim dečkima te svom Gospodinu i Spasitelju za sretan završetak jedne vrlo zastrašujuće situacije.

“Volim ih”, rekao je Brad o svojim herojskim blizancima. “Jako sam ponosan na njih i zahvalan. Bit ću im zahvalan do kraja života.”

NAJNOVIJE!