Bob Marley: Ovako bi muškarac trebao voljeti ženu!

Ona nije savršena – ali nisi ni ti.

Bob Marley, bivši rastafarijanac, a kasnije i obraćenik na kršćanstvo znao je što znači voljeti. Ovako bi muškarac, po njemu, trebao voljeti ženu.

Umjetnost povezuje i razdvaja. Umjetnost je idealan način da pokažeš koliko ti je stalo. Kroz nju uspiješ objasniti puno više nego običnim riječima. Umjetnost je ljubav, a ljubav je žena. Bar je tako Bob Marley mislio.

Bivši rastafarijanac, a kasnije i obraćenik na kršćanstvo znao je što znači voljeti. I prema svijetu, a pogotovo prema ženi. I savršeno je objasnio kako ih treba voljeti:

“Ona nije savršena – ali nisi ni ti. I vas dvoje možda nikad nećete biti savršeni zajedno, ali ako te ona može nasmijati, natjerati te da se dvaput zamisliš, priznati da je ljudsko biće i da griješi, drži se nje i daj joj najviše što možeš.

Možda neće misliti o tebi svakog sekunda tokom dana, ali će ti dati dio sebe za koje zna da ga možeš slomiti – njeno srce.

Zato ju nemoj povrijediti, nemoj ju analizirati i ne očekuj više nego što ona može dati. Smij se kad te čini sretnim, daj joj do znanja kad te izluđuje i neka ti nedostaje kad nije u blizini.”

NAJNOVIJE!