Bog čini nešto važno dok prolazimo kroz testiranje vjere

Bog dopušta da prolazimo kroz situacije u kojima se testira naša vjera. On nas želi mijenjati i želi da budemo očišćeni od svake mješavine naše stare prirode.

“Ovu ću trećinu metnuti u oganj i pretopit ću je, kako se pretapa srebro, i očistit ću je, kako se čisti zlato. Ona će tada zazvati ime moje, i ja ću je uslišiti i reći: ‘Ovo je moj narod’, a ona će reći: ‘Gospod je Bog moj.'” (Zaharija 13,9)

Budući da smo po prirodi pomiješani s nečistim metalima, milost želi da nas pretvori u plemeniti metal, ali jedan uvjet mora biti ispunjen: da nas provede kroz vatru.

Bojimo se toga i radije bismo bili bezvrijedni, samo da bismo mogli uživati u miru i tišini dok smo samo kamen. To znači da smo izabrali loš kraj, poput Ezava. Ne, Gospodine! Radije ćemo biti bačeni u peć, nego da budemo odbačeni od Tvog lica.

Vatra je tu samo za čišćenje metala; ona ga ne uništava. Gospodin želi da njegov narod bude kao zlato, pa ga pokušava očistiti od svake nečistoće. Koliko god smo bez mudrosti, radovat ćemo se ovom zahvatu, a naša molitva neće biti da nas izvuče iz vatre, nego da budemo očišćeni od svake mješavine naše stare prirode.

O, Bože, iskušaj nas zaista! Spremni smo da se istopimo u plamenu vatre, ako je to Tvoja volja, jer to je najbolje. Ti nam pomozi u tom procesu i mi ćemo biti zauvijek Tvoji.

Autor: Charles H. Spurgon

NAJNOVIJE!