Bog čuje naše molitve
Foto: Unsplash

Ovih pet biblijskih stihova nam služe kao dokaz da Bog čuje molitve koje Mu izgovorimo.

I ovo je pouzdanje koje imamo u njega: ako što ištemo po volji njegovoj, uslišava nas“. (1. Ivanova 5, 14)

Apostol Ivan nije pokušao ”poboljšati” vjeru Crkve. On je imao pouzdanje u Boga, uključujući i ono pouzdanje koje kaže da što god molili, a da je to po Božjoj volji, On će nas čuti. Možemo li moliti za bilo što drugo osim da nas Bog čuje, a osim toga zahvaljujući Isusu Kristu, našem Zastupniku, imamo pristup tronu milosti.

No Bog me uslišio: obazro se na glas molitve moje“. (Psalam 66, 19)

Psalmist je bio poput Ivana. Znao je da je Bog slušao njegove molitve i čak je ”prisustvovao glasu (njegove) molitve”. Jedna je stvar kada netko čuje vaše molitve, no da netko ”prisustvuje u njima” to znači da je stvar riješena.

PROČITAJTE: BOG VAS ČUJE: 7 biblijskih stihova koji potvrđuju da Bog čuje vaše molitve

To ne znači da će naši molitveni zahtjevi biti ispunjeni na način kako smo mi to zamislili, no budući da je Bog s nama dok molimo, to bi trebalo biti dovoljno za sve nas.

A znamo, da Bog ne sluša grješnika, nego ako tko poštuje Boga i čini volju njegovu, onoga usliši“. (Ivan 9, 31)

Prorok Izaija je zapisao: „Nego su opačine vaše jaz otvorile između vas i Boga vašega. Vaši su grijesi lice njegovo zastrli, i on vas više ne sluša“. (Izaija 59, 2) Ipak, Bog je morao čuti barem neke griješnike jer koliko od nas je vapilo Bogu da nas spasi dok smo još bili griješnici? (Rimljanima 5, 8) Ovaj stih kaže da će Bog slušati svakog onoga tko čini što je Božja volja i onoga tko štuje istinitog, pravog Boga.

Jer oči Gospodnje gledaju pravedne, uši mu slušaju vapaje njihove, a lice se Gospodnje okreće protiv zločinaca“. (1. Petrova 3, 12)

Ne samo da On čuje naše molitve, već su Njegove uši otvorene prema njima. Ipak, Božje lice se protivi opakima. Ako je Božje lice protiv opakih teško da će On čuti njihove molitve , pogotovo ako oni žive u grijehu. No Bog će ih čuti i odgovoriti im ako zavape da budu spašeni.

PROČITAJTE: Kada imaš osjećaj da te Bog ne čuje

I kad znamo, da nas usliši, štogod molimo, znamo, da primamo, što ga zamolismo“. (1. Ivanova 5, 15)

Ivan nam daje još jedan stih u molitvi koju Bog čuje i ponovno on ne mora ovisiti o svojim osjećajima, on zna „nas Bog čuje što god Ga zamolili“ i zna „da ćemo primiti sve ono što smo zamolili“, čak i prije nego što to dobijemo. To je vjera!

Zaključak

Možemo biti sigurni da Bog čuje naše molitve. Bog čak može pročitati naše misli i namjere naših srca. (Hebrejima 4, 13) Stoga, nije stvar u tome hoće li nas Bog čuti ili ne, stvar je u tome hoćemo li prihvatiti Njegov odgovor. Ovo je istina: „Daleko je Jahve od opakih, a uslišava molitvu pravednih“. (Izreke 15, 29)

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithinthenews.com