Bog ima posebnu utjehu za sve kojima je život težak

Bog ima utjehu za one kojima je život težak. Kao što majka posvećuje posebnu pažnju bolesnom djetetu, tako i Bog brine o svojoj djeci koja su u nevolji.

Jedan Božji sluga jednom je prilikom rekao: ”Bog je naša utjeha: On nas jača kad posustanemo i podiže kad padnemo. On je naša snaga kad dođu teška vremena i pritišću nas razne svakodnevne brige.” Vjeruješ li da je ovo istina?

Za one koji su u nevolji naš nebeski Otac ima posebnu utjehu. Kao što majka posvećuje posebnu pažnju bolesnom djetetu, tako i Bog brine o svojoj djeci koja su u nevolji.

To je razlika između Boga i svijeta, jer svijet uvijek juri samo za onima koji su uspješni, radosni, kojima dobro ide, a one koji su u nekoj teškoj i bezizlaznoj situaciji često nitko ne primjećuje. Takve osobe mnoge ne zanimaju.

VIDI OVO: 21 biblijskih stihova o tome kako se Bog brine za vas

Kad nas Bog tješi to je kao natapajuća kiša koja prodire do korijena biljke. Kad utjehu tražimo u nekim drugim stvarima, a ne u Bogu, ta utjeha je kratkog daha i ne dopire do naše duše. Radost i utjeha koju svijet može pružiti možda djeluje privlačno i lijepo, ali našu dušu ostavlja u žalosti.

”U svim brigama mojega srca utjeha mi Tvoja opet obraduje dušu” (Ps 94,19).

Ne tražimo utjehu u svjetovnim stvarima, kao što to čine oni koji ne poznaju Boga. Svoju utjehu tražimo u Bogu koji jedini krijepi dušu i daje vjeru i snagu da nastavimo hodati Njegovim putem.

NAJNOVIJE!