„Ta on je rekao: Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti.“ (Hebrejima 13,5). 

Sjećam se prvog puta, dok sam bio još mlad vjernik, kada nisam osjećao Božju prisutnost. Probudio sam se jedno jutro i jednostavno nisam imao onaj divan osjećaj kao prije. Budući da sam bio novi u vjeri i nisam dobro poznavao Bibliju, pomislio sam: „Mislim da me je Bog sinoć ostavio. Što se dogodilo?“. 

Kada sam o tome razgovarao s prijateljem kršćaninom, on mi je rekao: „Prolaziš kroz iskušenje“. 

„Što? Sudi mi se?“ 

„Ne, prolaziš kroz iskušenje“

„Što je to?“. 

Moj prijatelj je objasnio da u našim životima postoje trenutci kada ne osjećamo Božju prisutnost, ali On je još uvijek tu. Nakon nekog vremena sam shvatio da će Bog dopustiti da prolazimo kroz razna iskušenja

VIDI OVO: Bog je s vama, On je u vama i On je tu za vas

Na primjer, možda ćete sutra izaći van i biti će oblačno. Reći ćete: „Jučer je ovdje bilo sunčano. Ali danas ne vidim sunce. Ne osjećam njegovu toplinu. Pretpostavljam da je sunce otišlo prošlu večer“. 

Ne, sunce nije otišlo. Ono je jednostavno skriveno iza oblaka. Ako to ne vjerujete, onda pokušajte otići na plažu bez kreme za sunčanje. Kada se vratite u boji zrele rajčice, shvatit ćete da se sunce samo skrilo. 

Na isti način neki ljudi lažno zaključuju da, kada ne osjećaju Boga, On nije tu. On je nestao. No, On jest tu, čak i kada Ga ne osjećate. Biblija nam u Hebrejima govori: „Ta on je rekao: Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti“ (Hebrejima 13,5). 

Tijekom ovih vremena moramo hodati po vjeri, ne po osjećaju, jer nam je Bog u Svojoj Riječi obećao da će biti s nama. Tako znamo da je On ovdje. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org