Bog je veći od vaših financijskih problema

Problemi s financijama ne moraju biti trajni, bez obzira na to kako izgleda ekonomska situacija.

Jeste li ikada iskusili stres i tjeskobu zbog toga što se morate nositi s mnoštvom financijskih problema? Znam kako vam je. Poznata mi je zabrinutost koja vas muči svake minute, neprestana praznina u želucu, besane noći.

Kada su financijski problemi neprestana prisutnost u vašem životu, oni mogu postati toliko velika briga, zbog koje nemate mir. To vas može toliko brinuti da počinje utjecati na odnose i zdravlje. 

Otkrijte zbog čega imate financijske probleme 

Kako nadvladati sve strahove i brige u vezi situacije i vratiti mir kojeg želimo imati u životu? 

Jedna od prvih stvari koje možemo učiniti jest duboko kopati i otkriti što je na prvome mjestu uzrokovalo financijske probleme. 

Jeste li ostali bez posla i nemate novac za ”crne dane”? Trošite li neprestano iznad svojih mogućnosti? Ne zarađujete dovoljno, čak ni za pokrivanje osnovnih troškova? Jeste li zaglavili u ogromnoj hrpi računa za lijekove? 

VIDI OVO: Imate financijskih problema? Ovo je poruka nade za vas

Bez obzira na to kako ste ondje dospjeli, prva stvar koje se uvijek trebate sjetiti jest ta da je Bog uvijek veći od financijskih problema koje možda imate. Bog za vas želi najbolje u svakom aspektu života, a novac nije iznimka. Bog ne želi da se mučite ili brinete u vezi novca ili financija. Bog želi da svaka vaša potreba bude ispunjena. On čak želi i da imate višak novca. 

No postoji nekoliko stvari koje trebate učiniti, kako bi Božji blagoslovi mogli djelovati u vašem životu. Trebate odraditi svoj dio. 

5 stvari koje sam učinio kako bih pobijedio problem s novcem

Evo nekih stvari koje sam osobno učinio kako bih doprinio da blagoslovi budu izliveni na moj život i financijsku situaciju. 

Imajte vjere. Ponekad imati vjere može biti teško. Shvatite da Bog ima sposobnost promijeniti svaku situaciju za vaše dobro. No najprije trebate zaista vjerovati u srcu da On to može i želi učiniti. Trebate se držati vjerovanja u to bez obzira na to koliko vaša situacija postane teška. Bog je uvijek u kontroli. 

„Ne budite lakomci, budite zadovoljni s onim, što imate, jer on reče: “Neću te ostaviti, niti ću te napustiti“. (Hebrejima 13, 5) 

VIDI OVO: 4 načina kako nam Bog pomaže da riješimo financijske probleme

Imajte ispravan stav. Ako očekujete da će Bog intervenirati za vas, nemojte kukati, žaliti se ili tratiti vrijeme na okrivljavanje. Kada govorite o novčanim problemima, izgovarajte pozitivno i život u situaciju. Negativnost pokazuje nedostatak vaše vjere. Ono što izgovori vaš jezik pokazatelj je onoga što vam je u srcu. Ostavite se negativnosti. 

Djelujte. Bog nagrađuje djelovanje. Kada učinite sve što vi možete kako biste ublažili svoju situaciju, Bog to prepoznaje i omogućuje više toga da dođe na vaš put. Čekanje da vam novac padne s neba jednostavno ne funkcionira. Bog pomaže onima koji pomažu sami sebi, stoga snažno se potrudite kako biste izašli iz financijskih problema, dok se u isto vrijeme oslanjate na Boga. 

Budite strpljivi. Lako je postati obeshrabren i željeti odustati kada se stvari ne događaju onako brzo kako to priželjkujemo. Zapamtite da je Božje vrijeme uvijek savršeno. Samo zato što vidite maleni ili ne vidite napredak u vašoj situaciji, ne znači da Bog ne djeluje. 

Ostanite u molitvi. Molitva u vezi financijskih problema znači da ostajete povezani. Bog želi da budete povezani s Njime, uvijek i u svakoj situaciji. U Ivanu 15, 5 Bog kaže: „Ja sam trs, vi loze. Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda. Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa“. Kada ostajete blizu i ne lutate, Bog vas podiže i čini da donosite više plodova. 

Zaista vjerujem da činjenje ovih pet stvari uzrokuje brže kretanje prema naprijed i čini da Bog neprestano intervenira za vas. 

Problemi s financijama ne moraju biti trajni 

Ove tehnike pomoći će vam u ostvarivanju pobjeda u vašim financijskim problemima, sačuvat će vas od toga da vam se ista stvar ne dogodit dva puta i omogućit će vam da se izvučete. 

Problemi s financijama ne moraju biti trajni, bez obzira na to kako izgleda ekonomska situacija. Bog može stvoriti prolaz ondje gdje prolaza nema, no na vama je da odradite svoj dio. 

VIDI OVO: 8 načina kako se pouzdati u Boga kada nemate novaca

Bog voli djelovanje, a svaki od ovih koraka zahtijeva neki oblik djelovanja. 

Sam sam koristio sve ove tehnike u prošlosti i koristim ih i dalje, svakodnevno, kako bih izašao iz različitih vrsta problema, malenih i velikih. Mogu vam posvjedočiti da one apsolutno funkcioniraju i ako ih budete primjenjivali rutinski, one će apsolutno funkcionirati i za vas! 

Autor: Jason Cabler; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com

NAJNOVIJE!