Prestanite razmišljati da vas Bog kažnjava time što ste samac

Koja je najčešća stvar koju ljudi govore onima koji su samci duže nego što bi to voljeli? „Možda se Bog želi pozabaviti prvo s tvojim karakterom prije nego što ti pošalje pravu osobu.“ Iako ta izjava donekle može biti istinita, također sadrži ozbiljnu količinu pogrešnog usmjerenja.

Ideju o samoći neki gotovo smatraju problemom. Obično to nazivamo razdobljem testiranja ili razdobljem pripremanja za nešto bolje, kao da se radi o prokletstvu koje nanosi zlo ljudima koji još uvijek nemaju u sebi narav da budu muževi ili žene.

Ne postoji takvo što kao „spreman supružnik“

Ideja o spremnosti za brak po mojem je mišljenju neuvjerljiva. Iako postoje temeljne istine koje treba postaviti na mjesto i Bog želi da ih spoznamo prije ulaska u brak, kao što je stavljanje Isusa u središte i iskazivanje ljubavi iz obilja Božje dobrote, nitko ne može biti u potpunosti spreman.

Kada Biblija govori muževima da ljube svoje žene kao što „Krist uzljubi crkvu“ (Efežanima 5,25b), a ženama da se „svojim muževima pokoravaju kao Gospodinu“ (Efežanima 5,22b), ono što zapravo govori jest ovo: Ne možete sami u potpunosti ispuniti očekivanje u braku. Zato se morate oslanjati na moju milost i snagu da ustrajete i rastete u svom braku.

Kao samac možete uživati jednako kao i u braku

Biti samac nije stanje očišćenja prije samog neba. Bog želi da uživate u tom razdoblju vašeg života jednako kao što biste uživali u braku. On zna što je dobro za vas i djeluje ne prema vašoj vjernosti, već prema svojoj. Propovjednik 3,1 kaže: „Sve ima svoje doba i svaki posao pod nebom svoje vrijeme.“

No, ako vjerujete da Bog koristi vašu samoću kako bi testirao vas i vaš karakter time što dopušta malo patnje i time vas približava Kristu, apsolutno ste u pravu! Ali imam izvanrednu vijest za vas: ako mislite da je samoća test karaktera, čekajte samo da uđete u brak. Testiranje se nastavlja sve do dana kada ćemo biti proslavljeni u Isusu.

Biti samac ne znači razdoblje kazne ili pravde zato što ste bili grešni i neposlušni. Svi, uključujući bračne parove, znaju biti grešni i neposlušni. Bog djeluje i blagoslivlja nas razdobljima ne na temelju naše vjernosti, nego prema Njegovom vremenu koje je uvijek dobro, ugodno i savršeno.

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Christian Today

NAJNOVIJE!