Bog može povikati kroz neobične okolnosti kako bi zadobio vašu pozornost

Možete li se sjetiti vremena kada ste bili toliko zaokupljeni okolnostima svog života da niste mogli čuti Božji glas? U takvih trenutcima teško je čuti i najmanji šapat. Umjesto toga, On može povikati kroz neobične okolnosti kako bi zadobio vašu pozornost.

Razmotrite slučaj Mojsija u trećem poglavlju Izlaska. Iako je bio obrazovan i odgojen kao princ, tada je bio u progonstvu te je ponižen u pustinji. Život mu se nije odvijao kako je zamislio te je vjerojatno bio previše zaokupljen strahom, ponosom i razočarenjem.

No Bog je imao velike planove za njega te mu je trebao nekako pridobiti pažnju. Gospodin je tako odlučio iscenirati nešto što pastir nikako ne može ignorirati: gorući grm koji vatra nije uspijevala uništiti. No, Bog je ujedno progovorio Mojsiju kroz taj grm. Mislite li da bi vam nešto takvo pridobilo pozornost?

VIDI OVO: 5 znakova da Bog pokušava privući vašu pažnju

Ponekad Bog i s nama tako djeluje. Kako bi nam nešto rekao, On prvo mora zadobiti našu punu pozornost tako što će napraviti nešto tako neobično da nemamo izbora nego stati i poslušati.

Za dijete Božje ne postoje slučajnosti. Što god vidimo ili čujemo može igrati ulogu u ostvarenju Njegove svrhe.

Moramo naučiti kako tražiti Boga u svim okolnostima, od nevjerojatnih do jednostavnih. Kakva god nam se naša situacija činila, mi trebamo mudro zakoračiti unatrag i pitati Boga da nam pomogne sagledati stvari iz Njegove perspektive.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org