Bog nas čuje

„Ne, nije ruka Jahvina prekratka da spasi, niti mu je uho otvrdnulo da ne bi čuo.“ (Izaija 59,1)

Zamislite da provedete cijeli dan s magnetofonom na leđima tako da sve što kažete može biti snimljeno. Ako ste se svađali s mamom, bilo bi snimljeno. Ako ste lagali, i vaša laž bi bila na vrpci. Ako ste jadikovali, i te riječi također bi bile snimljene na vrpci.

Da zaista nosite magnetofon tokom cijeloga dana, biste li dvaput razmislili prije nego što progovorite?

Ali razmislite! Vas čuje nešto (netko!) što/tko je mnogo moćniji od bilo kojeg magnetofona na svijetu. Bog čuje sve što kažete – to može biti dobra vijest, ili pak zastrašujuća.

Kada ste uzrujani ili uplašeni, i ne možete nikoga tražiti za pomoć, Bog vas čuje. Psalam 34,18 kaže: „Pravednici zazivaju, i Jahve ih čuje, izbavlja ih iz svih tjeskoba.“ Možete biti sigurni da će vas Bog uvijek čuti i uvijek će se pobrinuti za vas. Čak i kroz buku mnoštva, ili kada ste sami, ili kada Ga potiho zazovete, Bog može čuti vaš glas.

Također možete biti sigurni da Bog čuje kada griješite. Svaku laž, svaku grešnu misao, svaku uvredu koju izgovorite nebeski Bog čuje. Bog je sveznajući – to znači da On zna sve. Toliko velik je naš Bog! Ništa Mu nije skriveno.

Kako bi bilo da provedete dan s magnetofonom na leđima? Možda nikada nećete saznati. (Zapravo, nadajmo se da nikada nećete saznati!) Ali ono što sa sigurnošću možete znati jest da imate Boga koji vas sluša – tako pazite što pričate!

Bog čuje mnogo više od naših molitava – On čuje sve.

Priredila i prevela: Marija M.