7 važnih stvari koje Bog kaže o anksioznosti

Najveći protuotrov za anksioznost je prisjetiti se onoga što Bog o njoj kaže. Neka vam ove Njegove riječi budu na blagoslov.

Patnja i zabrinutost često idu rukom pod ruku. Jedna od najvećih borbi koju vodim na dnevnoj bazi je ona protiv anksioznosti zbog bolesti, pogotovo za vrijeme hladnih, zimskih mjeseci kada je bolest gotovo nemoguće izbjeći.

Nakon što sam se godinama nosila s kroničnom boli i bolešću postala sam prestravljena i gotovo paralizirana anksioznošću kada bi se netko u mom domu razbolio. Opasnost od razbolijevanja (u kombinaciji s mojim dnevnim tjeskobama) stvara paniku u mom cijelom biću. Često postanem razdražljiva, preplavljena i opsesivna u svojim pokušajima kontroliranja mojih okolnosti.

Stvarnost je da to što smo kršćani nas neće isključiti od suočavanja sa autentičnim strahovima i tjeskobama. Bolesti još uvijek napadaju, prijatelj još uvijek izdaju, tijela otkazuju, život još uvijek boli. Ipak, Bog nam nije dao duha straha, već snagu ljubavi i samokontrole. (2. Timoteju 1, 7) Vjernici su opremljeni alatima koje trebamo kako bismo borili ovu bitku za mir.

Ponovno i ponovno otkrila sam da je najveći protuotrov za anksioznost prisjetiti se neslomljivih obećanja iz Božje Riječi.

Ponovno i ponovno otkrila sam da je najveći protuotrov za tjeskobu neprestano podsjećanje same sebe na neslomljiva obećanja koja imam u Božjoj Riječi. Kada okolnosti odjednom zaprijete našem miru možemo ih mirno odgurnuti i odrezati istinom. Stoga evo sedam neslomljivih obećanja danas za tjeskobne duše.

VIDI OVO: 10 snažnih biblijskih stihova za anksioznost i nemir

„Ne osjećam se sposobno obaviti ovaj zadatak ili ovu odgovornost. Što ako to ne učinim kako treba“?

No On mi je rekao: ”Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje.” Najradije ću se dakle još više hvaliti svojim slabostima da se nastani u meni snaga Kristova“. (2. Korinćanima 12, 9)

„Izgubio/la sam svoj posao i zabrinut/a sam u vezi kako ću skrbiti za svoju obitelj“.

Blagost vaša neka je znana svim ljudima! Gospodin je blizu! Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu“. (Filipljanima 4, 5-7)

„Osjećam se kao da ne uspijevam biti roditelj kakav bih trebao/la biti. Pokušavam držati korak sa zahtjevima, ali sam tako umoran/na i zabrinut/a da ne činim dovoljno“.

Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako“. (Matej 11, 28-30)

„Što ako se stvari kojih se najviše bojim postanu stvarnost“?

Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani“. (Rimljanima 8, 28)

„Ako uskoro nekoga ne upoznam, mogu završiti sam/a ostatak mog života“.

„Jer gladnu dušu on nasiti, dušu izgladnjelu on napuni dobrima“. (Psalam 107, 9)

„Nastavljam se vraćati u stare obrasce grijeha i zabrinut/a sam da nikada neću biti slobodan/na od ove borbe“.

Sada pak pošto ste oslobođeni grijeha i postali sluge Božje, imate plod svoj za posvećenje, a svršetak – život vječni“. (Rimljanima 6, 22)

VIDI OVO: 7 obećanja koja Isus daje kako bi nas oslobodio od zabrinutosti i tjeskobe

„Ne znam je li ova bol vrijedna trpljenja i samo želim izlaz“.

Jer naša sadašnja i časovita lagana nevolja donosi nam izobilnu vječnu slavu, koja sve nadvisuje, Nama, koji ne gledamo na ovo, što se vidi, nego na ono, što se ne vidi, jer je ovo, što se vidi, za vrijeme, a ono, što se ne vidi, vječno“. (2. Korinćanima. (2.Korinćanima 4, 17-18)

Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati“? (Rimljanima 8, 32)

Zaista nema razloga za strah. Ne kada imamo ovakvog Oca.

Autorica: Sarah Walton; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Relevantmagazine.com

NAJNOVIJE!