Bog ima odgovor na vaše božićne brige

„Klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.“ (Luka 1, 48)

Budimo iskreni, velika je promjena postati roditeljem. Hranjenja tijekom noći, prljave pelene koje stižu redovno, bolna iskustva zbog kojih i najspremniji roditelji mogu osjećati izgubljenost.

No postavimo se na Marijino mjesto. Iako nikada nije bila intimna s muškarcem, došao joj je anđeo i rekao joj „bit ćeš majka Božjem sinu“.

To je vrlo stresna pomisao.

Biblija nam kaže da je Marija reagirala kao što bi svatko od nas reagirao – bila je zabrinuta. „Na tu se riječ ona smete i stade razmišljati kakav bi to bio pozdrav.“ (Luka 1, 29)

Možda ste ovog Božića u Marijinoj koži. Ne znate što vam nosi 2019. godina. Bog vas vodi do nečeg novog. Posao se približava kraju. Veza kao da se završava.

Pa se brinete.

Briga je povezana sa kontrolom. Ona se javlja kada pokušavate kontrolirati ono nad čime nemate moć. Ne možemo kontrolirati ekonomiju, pa se brinemo oko ekonomije. Ne možemo kontrolirati djecu, pa se brinemo o djeci. Ne možemo kontrolirati budućnost, pa se brinemo o budućnosti. Ali briga ništa ne rješava!

Što je Marija napravila sa svojom brigom? Ona je promijenila svoju perspektivu i oslonila se na Boga.

Marija je rekla „Klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.“ (Luka 1, 48)

Cijela je Marijina molitva iz Lukinog 1 prepuna riječi iz Staroga zavjeta. Ona je bila žena od Riječi. Umjesto da se brine oko svoje situacije, ona se usmjerila na Božja obećanja.

Možda ste u nemogućoj situaciji ovog Božića, ali Biblija nam iznova govori da je Bog naš oslonac.

Bog nam je obećao da će nam pomoći da budemo zdravi, da budemo bolji roditelji, da izađemo iz duga i još više. Ali ako ne poznajemo ta obećanja, nećemo se moći osloniti na njih, a briga će postati stalni suputnik.

Jeste li spremni povjeriti se Bogu za sve ono što će uslijediti 2019. godine?

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com