BOG RADI DOK VI ČEKATE: Kada Bog ne odgovori na vaše molitve, trebate zapamtiti nekoliko važnih istina!

„U Jahvu ja se uzdam, duša se moja u njegovu uzda riječ“ (Psalmi 130,5).

Bog želi da strpljivo čekate da vam odgovori na molitvu, ali ujedno želi da ga iščekujete. Imajte vjere. Vjerujte da je Bog čuo vašu molitvu. Kada Ga iščekujete, tada pokazujete da vjerujete Njegovim obećanjima. Vjerujete da će održati svoje obećanje.

Daniel Boone, vojnik, je jednom bio upitan: „Jeste li se ikada izgubili u divljini?“. Rekao je: „Ne, nikada nisam bio izgubljen, zalutao jesam, ali se nikada nisam izgubio.“

PROČITAJTE: Za sve vas koji mrzite čekati

Možda se i vi sada osjećate kao da ste zalutali. Možda je riječ o vašem braku: „Molim se da moj brak bude bolji, ali se ništa ne događa“. Možda je riječ o vašoj karijeri: „Trebam li ići gore, dolje, možda promijeniti posao?“. Možda je riječ o vašoj vezi. Ponekad se osjećate nemoćno i beznadno, kao da ne možete ništa učiniti kako bi poboljšali situaciju u kojoj se nalazite. Zalutali ste i zbunjeni ste.

Nemojte biti obeshrabreni. Nemojte odustati. Podignite glavu prema gore. Okrenite se molitvi. U svom sam životu molio za toliko stvari koje se nisu ostvarile i na koje nisam dobio odgovor. Ne znam zašto Bog nije odgovorio na neke molitve i to ne mogu razumjeti. Ali sam ipak ovo odlučio: Odgovorio Bog na moju molitvu ili ne, ja ću umrijeti vjerujući Njegovim obećanjima. Jer Bog je dobar Bog, on zna što je najbolje, čak i kada mi to ne razumijemo.

PROČITAJTE: Ima li čekanje na Boga smisla? Ima, a evo i zašto!

Kada Bog ne odgovori na vaše molitve, trebate zapamtiti nekoliko važnih istina. Prvo, Bog drži sve konce u rukama, ne vi. On zna što je najbolje za vas. Niti jedna planina za Njega nije previsoka da ju ne može pomaknuti. Nema tako velikog problema koji On ne može riješiti. Nema tako duboke tuge koju on ne može utažiti. Bog sve drži u svojim rukama i ima plan.

Druga stvar koju trebate zapamtiti jest da će Bog, dobili vi odgovor ili ne, nagraditi vaše strpljenje – možda u ovom svijetu, a možda i u vječnosti.

„U Jahvu ja se uzdam, duša se moja u njegovu uzda riječ“ (Psalam 130,5).

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com