Bog često radi onda kad to najmanje očekujemo

Bog često radi onda kad to najmanje očekujemo i na beskrajno mnogo neobičnih načina. Trebamo biti marljivi ujutro i uvečer, kad je zgodno i kad nije zgodno.

Naše neznanje o tome kako i kada ćemo Bogu biti korisni trebalo bi nas potaknuti da neumorno grabimo prilike. Gospodin često radi onda kad to najmanje očekujemo i na beskrajno mnogo neobičnih načina.

“Ujutro sij svoje sjeme, a navečer nek’ ti ne počiva ruka; jer ne znaš što će biti bolje, ovo ili ono, ili će oboje biti jednako dobro.” (Propovjednik 11,6)

Neki mornar kršćanin, smješten u jednoj pomorskoj zračnoj bazi, stajao je na uglu hangara i svjedočio svom drugu. Treći mornar, kojeg nije bilo moguće vidjeti jer se nalazio iza ugla, čuo je ovu poruku evanđelja, bio presvjedočen o svojim grijesima i istinski se obratio. Mladić kojemu je poruka bila izravno upućena, nije se odazvao.

Neki propovjednik je, provjeravajući akustičnost nove dvorane, zagrmio riječima iz Ivana 1,29: “Evo Jaganjca Božjega koji oduzima grijeh svijeta.” Bilo je očigledno da ga nitko ne sluša. Još jednom je glasno izgovorio bezvremene riječi Ivana Krstitelja: “Evo Jaganjca Božjega koji oduzima grijeh svijeta.” U dvorani nije bilo nikoga, ali jednog radnika na prvom balkonu pogodila je riječ i obratio se Jaganjcu Božjem za oproštenje grijeha i novi život.

VIDI OVO: Kako svjedočiti vjeru četirima tipova ljudi?

Jedan Amerikanac, biblijski učitelj, razgovarao je s nekim mladim američkim turistom na željezničkom kolodvoru u Parizu. (Obojica su bila iz istog grada i istog susjedstva u tom gradu.)

Mladića je razljutilo što mu se ovaj čovjek ispriječio pa je rekao: “Mislite li da ćete me spasiti na ovom pariškom kolodvoru?”

Biblijski učitelj je odgovorio: “Ne, ja vas ne mogu spasiti. Ali ništa se u životu ne događa slučajno. Nismo se ovdje slučajno susreli. Mislim da vam Bog govori i bilo bi bolje da poslušate.”

U danima što su slijedili neki drugi kršćanin poveo je ovog mladog putnika automobilom do Beča i putem mu svjedočio. Nakon povratka u SAD, ovaj kršćanin opet ga je pozvao na druženje na jednom kršćanskom ranču u saveznoj državi Colorado.

Zadnjeg dana boravka na ranču mladić je u jednom trenutku ostao sam u bazenu. Ubrzo mu se u vodi pridružio jedan od gostiju, tiho mu govorio o Gospodinu i doživio veliku radost da mladića dovede k Spasitelju.

VIDI OVO: Kako evangelizirati prijatelje i obitelj, a da ih ne uvrijedimo?

Nekoliko godina kasnije američki biblijski učitelj upoznao se s nekim gorljivim mladim učenikom na kraju jednog sastanka. Njegovo ime bilo mu je nepoznato. A onda se sjetio. Bio je to turist s kojim je govorio na pariškom željezničkom kolodvoru.

Pouka je naravno da trebamo biti marljivi za Krista ujutro i uvečer, kad je zgodno i kad nije zgodno. Nikad ne znamo pod kojim će se udarcem raspuknuti granit ili koja će riječ biti ona što daje život.

Autor: William MacDonald

NAJNOVIJE!