Ono kroz što prolazite nije slučajnost ili nesreća. Bog sve ima pod kontrolom!

Ono kroz što prolazite kao dijete Božje nije slučajnost ili izolirana nesreća. Svaki test, svaka vruća kušnja pod njegovom je pomnom kontrolom i za sve to postoji svrha.

Novi zavjet mnogo govori o karanju (odgojnom ispravljanju): “I zaboravili ste opomenu, premda je takva koja vam se upućuje kao sinovima: ‘Sine moj, ne preziri karanja Gospodnjega, niti kloni kad te kara, jer Gospodin kara onoga koga ljubi i šiba svakoga koga usvaja za svog sina. Ustrajte u strogom odgoju! Bog postupa s vama kao sa sinovima. Jer koji je sin, ako je zbilja sin, koga otac ne kara?” (Heb 12,5-7).

Isus sam je izjavio: “Ja korim i karam sve koje ljubim. Prema tome, budi revan i obrati se” (Otk 3,19).

Pavao je zapisao: “A Gospodin nas kaznama popravlja da ne budemo osuđeni sa svijetom” (1 Kor 11,32).

VIDI OVO: Ako Bog ima sve pod kontrolom, zašto trebamo moliti?

I Stari zavjet govori o karanju: “Sine moj, ne odbacuj Jahvine opomene, i nemoj da ti omrzne njegov ukor. Jer koga Jahve ljubi, onoga i kori, kao otac sina koga voli” (Izr 3,11,12).

Ono kroz što prolazite kao dijete Božje nije slučajnost ili izolirana nesreća. Svaki test, svaka vruća kušnja pod njegovom je pomnom kontrolom i za sve to postoji svrha. To je “za naše pravo dobro, da bismo postali dionicima njegove svetosti” (Heb 12,10).

Karanje može izgledati neugodno, kao da nam se događa neka čudna stvar. Ono nije radosno, ali kad prođe, proizvodi “plod pun mira – pravednost”. Međutim, jedino oni koji žele učiti i voljni su biti trenirati rodit će plod.

Sotona će vam govoriti kao što je govorio Jobu: “Pravednici ne trpe! Ako te je Bog čuo, ako te je spasio, ako te ljubi, ako su njegova obećanja istinita, odmah bi trebao biti izbavljen. Tvoje trpljenje ne bi trebalo toliko trajati. Gdje je tvoj Bog? Je li to ono što ti tvoja vjera daje?”

VIDI OVO: ZAUSTAVITE ZLE MISLI: Kako uz Božju pomoć kontrolirati svoj misaoni život?

Ljubljeni, ne odbacujte svoju vjeru! Sotona je lažac! Trpite jer vas Bog ljubi, jer se brine! Tražili ste ga da vas učini sličnijim sebi i jedino on zna što je za to potrebno. On zna što vas može uništiti i zna kad stvoriti put bijega. On neće djelovati dok nije njegovo vrijeme.

Ne malakšite! Bog sve ima pod kontrolom, uključujući bol koja je povezana s bolešću. Možda ne biste išli čitavim putem ako bi vas upravo sada podigao! Poput Pavla, imate trn koji vas čuva od ponosa.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org