Bog upotrijebio kršćanina, muslimana i Židova da iscijeli dječaka od tumora

Bog može učiniti sve kroz bilo koga. U ovom slučaju učinio je nešto posebno kroz jednog kršćanina, židovskog liječnika i muslimansku obitelj. 

Maleni dječak John Oliver (9), godinama je patio od tumora kod čeljusti koji je rastao dok dječak više nije mogao pravilno govoriti. 

Njegovim je roditeljima rečeno da se tumor mora ukloniti ili će kroz godinu i pol ugušiti Johna. Njegov otac, Jean, bio je očajan te je sav svoj novac potrošio na dječakovo liječenje, ali ništa nije upalilo. 

„Bez Boga mi ne bismo ništa mogli“

Budući da su živjeli na Haitiju, nije im bila dostupa adekvatna medicinska pomoć te se obitelj mogla samo moliti Bogu da im pomogne. 

Jean je rekao: „Bez Boga mi ne bismo ništa mogli“. No, oni nisu ni znali da je Bog već počeo djelovati. 

U priču ulazi Barclay Stuart iz Colorada, kršćanin misionar, koji je poslan na dva puta na Haiti gdje je upoznao Johna. Ganula ga je dječakova situacija te mu je jako htio pomoći. 

Barclay je rekao: „Rekao sam Bogu da ne mogu to sam učiniti te da ću Ga ponizno slijediti ako pomogne Johnu“. Dok je Barclay bio na aerodromu susreo je muškarca koji je bio u posjeti Haitiju s liječničkom humanitarnom organizacijom. 

Barclay mu je rekao: „Imam dječaka koji treba čudo“. Muškarac je odmah reagirao: „Pa, mi činimo čuda“. Muškarac je bio je upoznao Barclaya sa Stuartom Lieblichom, oralnim kirurgom iz Amerike.  

Besplatno su operirali dječaka koji je mogao umrijeti zbog tumora

Barclay je kirurga upoznao s Johnovim stanjem i pokazao mu slike. Humanitarna organizacija odmah je djelovala. Odlučili su operirati Johna potpuno besplatno. No, John nije mogao biti operiran na Haitiju. 

Zbog toga se Barclay okrenuo misijskoj skupini Calvary Chapel Brighton koja je skupila 10 000 dolara kako bi prevezli Johna i njegovog oca u Ameriku. No, to je značilo da će im trebati i smještaj na 12 dana. Novo se čudo dogodilo kada se javila muslimanska obitelj iz Albanije koja je ponudila da kršćanski dječak i njegov otac odsjednu kod njih u Americi.

Barclay je rekao: „Adviaj obitelj nas je primila te je izdržala kaos našeg boravka bez ikakve naznake da im smetamo. Brinuli su se za Johna kao da je njihovo dijete. Oni su bili izgubili svog 12-godišnjeg sina te se još osjetila bol njegovog odlaska. No, prema nama su bili predivni“. 

Bog upotrijebio kršćanina, muslimana i Židova da iscijeli dječaka od tumora 1

Bog je upotrijebio muslimana, kršćanina i Židova za ostvarenje čuda

Bog je tako doveo muslimansku obitelj, kršćanina i Židova kako bi zajedno pomogli dječaku pri ostvarenju pravog čuda. 

Operacija je bila uspješna. Uklonjena je trećina dječakove donje čeljusti te je dio kosti kuka iskorišten za nadogradnju. Kada bude malo stariji, John će dobiti dentalne implantate. 

Bogu ništa nije nemoguće

Johnov je otac rekao: „John se osjeća kao da će imati bolji život u budućnosti. Nije zabrinut jer zna da Bogu ništa nije nemoguće.“ 

Pastor Paul Boutan iz Calvary Chapela je tako rekao: „Bog je taj koji nas je sve povezao. Postavio nas je na pravo mjesto u pravo vrijeme“.