Bog daje snagu
Foto: Unsplash

„Bijedan sam ja i nevoljan, al’ Jahve se brine za me. Ti si pomoć moja i moj spasitelj; o Bože moj, ne kasni!“ (Psalam 40, 18)

Biblija nam govori da Bog uvijek dovršava ono što je započeo: „Onaj koji otpoče u vama dobro djelo, dovršit će ga do Dana Krista Isusa. “ (Filipljanima 1, 6) Ona ne kaže “Bog će možda dovršiti” ili “Bog se nada da će dovršiti.” Kaže da Bog hoće dovršiti što je započeo. No što to znači?

To znači da, ako ste svoj život zaista predali Isusu Kristu, ako ste se otvorili Bogu i rekli „Kriste, ti si mi na prvom mjestu“, tada ste na dobrom putu za nebesa. Nema sumnje o tome. Slučaj je zatvoren. Stvar je riješena. Stići ćete do cilja zato što to ne ovisi o vašoj uspješnosti, to ovisi o Božjoj milosti koja vam daje snagu. Jedino je pitanje na koji ćete način otrčati utrku. Znate dobro da neki ljudi svoju trku završe s vrlo lošim rezultatima, dok drugi briljiraju.

> Bog vas nikada neće razočarati. Kad trebate snagu, On će vam je dati!

Ne želim da samo odete u raj. Ne želim da samo otrčite utrku. Želim vam pomoći da utrku života dobro odradite. Želim da uživate u životu, da uživate u obilju – da dođete do spoznaje o tome što vam je Bog namijenio, i da to zgrabite objeručke.

Kako možete biti sigurni da ćete završiti životnu trku? Zato što vam Božja milost daje snagu. Bog vas ne želi samo spasiti, nego vam želi stalno udjelivati snagu. Želi da uspijete.

Kakva je to milost koja nas uzdržava?

Ta je milost ona koja nam daje snagu da ustrajemo i uspijemo u onim trenucima kada želimo odustati. To je snaga da učinimo pravu stvar čak i kada se ne osjećamo kao da želimo postupiti pravedno.

> BOG ŽELI BITI VAŠA SNAGA: 25 ohrabrujućih biblijskih stihova o snazi

Puno je rupa na stazi života. No bez obzira to što prolazite u životu, bez obzira na probleme koje imate u ovoj godini, možete računati da će vam Božja milost davati snagu.

„A Bog svake milosti, koji vas pozva na vječnu slavu u Kristu, on će vas, pošto malo potrpite, usavršiti, učvrstiti, ojačati, utvrditi.“ (1. Petrova 5, 12)

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com