Bog vas je izbavio u prošlosti i izbavit će vas u budućnosti

“(Bog) nas je oslobodio od tolike smrtne pogibli i opet će nas osloboditi” (2 Kor 1,10).

Pavao ovdje govori o Božjoj sili izbavljenja – prošloj, sadašnjoj i budućoj! On kaže: “Bog nas je izbavio u prošlosti, on nas izbavlja sada i izbavit će nas u svakoj budućoj nevolji ili kušnji. Ne moramo se bojati ničega što dolazi na naš put jer znamo da će nas Bog izbaviti.”

Ovo je snažna izjava, ali mnogi od nas zaboravljamo prošla izbavljenja našega Gospodina, upravo kao i sinovi Izraelovi. O, kakva im je izbavljenja dao Bog! Vodio ih je oblakom danju i ognjem noću; razdijelio je Crveno more tako da su mogli prijeći po suhu; dao im je manu s neba i vodu iz stijene. (Pročitajte ta izvješća u Izlasku 13,21; 14,21-22; 16,31; Ps 78,16.) Ali još su uvijek kušali Boga i govorili protiv njega.

VIDI OVO: 9 razloga zašto vas Bog neće izbaviti iz određene nevolje

Žalosno, ali to se često događa i s nama. Mi kažemo: “Dakle, bio sam u teškom položaju i Bog me izbavio. Ali ovo je drukčije.”

Naš dragi Otac želi da u našoj vjeri dođemo na točku kad ćemo se bez pitanja pouzdati u njega u svakoj krizi, svakom iskušenju. On želi da nikada više ne sumnjamo u njegovu snagu za izbavljenje.

Nemojte me pogrešno razumjeti. Mi još uvijek moramo voditi dobru borbu vjere. Gospodin ima načina dopuštajući da povremeno budemo “opterećeni preko mjere”, kao što Pavao piše u 2 Kor 1,8.

To znači da je on bio kušan iznad svoje snage i više se nije mogao uzdati u sebe. I tako se okrenuo Bogu!

VIDI OVO: BOG JE VJERAN: On vas može izbaviti iz nemoguće situacije!

Ponekad moramo priznati da nam je voda stigla iznad glave te se moramo spustiti na koljena pred Gospodinom! Ohrabrujem vas da zavapite Gospodinu danas i vjerujete mu. On je vjeran i izbavit će vas.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org