Bog vas želi blagosloviti, no postoji JEDAN UVJET koji morate ispuniti

Bog je Davidu oprostio grijeh, ali pogledajte koje je blagoslove izgubio tim padom. Pogledajte što je propustio radi svoje afere s Bat-Šebom; koju je cijenu platio radi zaobilaženja puta koji je Bog postavio pred njega.

“Ja sam te pomazao za kralja nad Izraelom”, rekao je Bog Davidu, “ja sam te izbavio iz Šaulove ruke. Predao sam ti kuću tvoga gospodara, položio sam žene tvoga gospodara na tvoje krilo, dao sam ti dom Izraelov i dom Judin; a ako to nije dosta, dodat ću ti još i ovo ili ono” (2 Sam 12,7-8).

Bog je čekao u blizini s blagoslovima koje David nije mogao ni zamisliti, blagoslovima kojima je htio obasuti svoga slugu. Ti blagoslovi mogli su biti i veći od svega što je ikada učinio za njega u prošlosti. Međutim, zbog grijeha, David je mogao živjeti i umrijeti nikada ne saznavši što su oni. “A ako to nije dosta, dodat ću ti još i ovo ili ono”, rekao je Bog.

Ništa Boga toliko ne veseli kao obasuti svoju djecu divnim blagoslovima. Nebo je ispunjeno slavnim blagoslovima koji samo čekaju da budu otpušteni na sluge koji ostaju vjerni – sluge koji prigrle savez koji je Bog stvorio za one koji ostaju vjerni volji i naumu koji stavlja pred njih. A ti blagoslovi nisu rezervirani samo za kraljeve i ratnike, nego i za vas i mene. Za sve koji Boga nazivaju “Ocem”.

Ali kako i kad dolaze ti blagoslovi ovisi potpuno o nama. Radi se o našoj poslušnosti koja ih otpušta iz ruke Božje i donosi ih u naš život. Svakoga dana možemo živjeti u Božjoj volji i iskusiti njegove blagoslove ili možemo hodati našim vlastitim putem i izgubiti ih.

“Onomu koji, prema snazi što silu svoju očituje u nama, može učiniti neograničeno više od onoga što možemo moliti ili misliti” (Ef 3,20).

Autor: Nicky Cruz

NAJNOVIJE!