Bog vidi ono što radite na poslu

„Robovi, slušajte svoje zemaljske gospodare kao Krista – sa strahom i trepetom, u jednostavnosti srca. Ne naoko, kao oni koji se ulaguju ljudima, nego kao sluge Kristove koje zdušno vrše volju Božju” (Efežanima 6,5-6).

Ako ste vjernik, bez obzira tko je vaš šef na poslu, vi u konačnici radite za Boga. Bez obzira vidi li netko ono što činite ili ne, Bog vidi – On ne želi da tratite svoje vrijeme i resurse vašeg poslodavca.

Možda mrzite svoj posao. Možda mislite da ste potplaćeni. To zaista nije važno. Biblija kaže da učinite više od onoga što se od vas očekuje. Bog vas poziva da date sve od sebe. To je integritet.

VIDI OVO: 5 načina kako prepoznati je li vaš posao Božja volja

Možda znate nekoga tko samo naporno radi kada ga šef gleda. Ili možda vidite nekoga tko uzima stvari iz ureda za svoju kuću, a to je oblik krađe. Možda radite s nekim tko si uzima jako duge pauze svaki dan – neprestano kasni i odlazi ranije.

Biste li vjerovali da Bog uspoređuje ovakvu radnu etiku s vandalizmom. Izreke 18,9 govore: „Tko je nemaran u svom poslu brat je onomu koji rasipa”. Drugi je prijevod: „Lijena osoba loša je kao netko tko uništava stvari”.

Bog smatra ozbiljnim grijehom kada netko ne radi cijeli dan, a prima plaću za cijeli dan. Čak i ako nitko drugi na poslu ne daje sve od sebe, sljedbenik Isusa bi trebao.

VIDI OVO: Kako služiti lošem šefu? Biblija daje pet savjeta koji će vam olakšati posao i život!

Kada radite kao da radite za Boga, On će blagosloviti vaš integritet. Da, vaš poslodavac će vjerojatno primijetiti vašu predanost uspjehu tvrtke ili organizacije, a to može dovesti do financijskih blagoslova. No, što je još važnije, duhovno ćete rasti dok radite u poniznosti Bogu.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com

VIDI OVO: 5 stvari koje kršćani ne bi smjeli činiti na poslu